Palace Grill

Deler man matlykke levert til gjest på antall kvadratmeter kjøkken vil Palace Grill gruse de aller fleste restaurantene jeg har spist på. At de tre kokkene i det hele tatt klarer å koke noe som helst på denne bryte lille byssa har vært gjenstand for undring i over to tiår.

 

Denne lille rocka perlen av en restaurant har vært lekestue, oppdrager, laboratorium og kleggeplass for et utall av de beste norske kokkene i dag. Filosofien her er satt av to dedikerte eiere som elsker mat høyere enn profitt. Det betyr ikke at det er rimelig å spise her, men det er gøy, digg, overraskende, utfordrende og overveldende.

I den lille restauranten sitter du trangt. Skulder til skulder med suits og deres representasjonskonto, nyforelskede par og små selskaper som har mye å feire. 


Jeg kan selv huske mitt første møte med Tonny og Nina som serverte her begge to i en mannsalder. Min fine eks- kone og jeg var nygifte, var blakke og tok bryllupsreisen vår fra Vålerenga til Palace Grill. Tonny forsto intuitivt at dette var vår store dag, at vi ikke hadde cash og at vi elsket mat. Det resulterte i at Tonny og kjøkkenet tryllet frem mat og drikke som på ingen måte gjenspeilet den forsiktige regningen vi ble presentert på slutten av kvelden. Så skal gudene vite at jeg har gjort opp for meg adskillige ganger senere når det har vært mer penger på kontoen.

Tygg

Sugardaddy

I går gjestet jeg Palace med en bestevenn og foodie. Vi har delt liv, mat og drikke på snart alle bordene i restauranten. Dette besøket var en plutselig innskytelse – og hvilken kveld vi fikk. Jeg skal ikke kjede deg med så mye mer – bare nyt bildene av maten, spar litt penger og besøk stedet. Er du glad i matopplevelser så er dette uten tvil TOPP 5 i Norge.

Cheviche av kveite

Sjøkreps, jordskokk & løk

egg, ørret & kantarell

kveldens mest funky rett: Wagu, røkt kolje, soya & pepperrot

pisket Røros-smør & brød på Guiness

andebryst, kål, chorizo & løpstikke

slush – reiser paletten og gir deilig hjernefrys

slush – reiser paletten og gir deilig hjernefrys

i

ost

Takk for maten – jeg kommer så absolutt igjen, og igjen, og igjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *