Rekesuppe med torsk og fennikel


Jeg elsker meieriprodukter. Den store lykken er jo å piske inn godt smør i en saus, ha en ekstra skvett fløte i maten eller nyte seterrømme i tide og utide. Jeg er tilbøyelig til å si at man alltid må ha det med i en rett for at den skal bli ordentlig god. Denne gangen har jeg brutt min egen regel og kun brukt 1 ss rapsolje – og jommen sa jeg smør!  
Det er nemlig slik at den beste fiskesuppen er rød, og da kan man gi meieriproduktene fri. Ja jeg vet at kremet fiskesuppe er favoritten til de fleste, men det (vil jeg hevde) bare er fordi de ikke har smakt den intense og himmelske smaken på en den røde suppen. I dag har jeg brukt rekeskall som base for sausen i stedet for fiskekraft. Det sammen med tomatpuré gir farge og smak som hever denne suppen over de fleste av sine kremede brødre. Oppskriften er til 4.
Dette trenger du: 


• 1 kg reker (ta vare på skallet)

• 1 stor fennikel, kuttet i tynne skiver – ta vare på de friske skuddene til pynt)

• 3-4 ss tomatpuré

• 4-5 sjalottløk, grovhakket

• 4 fedd hvitløk, grovhakket

• 1-2 røde chili, finhakket (fjern frøene om du ikke vil at det skal være så sterkt)

• Noen dråper Tabasco (om du vil ha enda mer futt i suppen)

• 1-2 ts sukker

• 300 gram filet av torsk, kuttet i posjonsbiter (se bildet)

• 10-12 søte, små tomater – delt ito

• Rapsolje

• Salt og pepper

Slik gjør du det:

Start med å rense rekene, kutte alle grønnsakene som beskrevet over og sørg for å fjerne alle bein i fisken.

Finn så frem en stor gryte. Ha i olje sammen med sjalottløk, hvitløk og chili. Sauter det til løken er blank og nesten gjennomsiktig. Ha så i rekeskallet og tomatpuré. Fres dette godt mens du rører i gryta i 4-5 minutter. Hell så på 3 dl tørr hvitvin og kok opp. Ha så i vann til du dekker rekeskallet. La dette småkoke på svak varme i 10-15 minutter. Sil av suppen og hold den varm. Smak til med salt og pepper.

Kok opp lett saltet vann og kok fennikelen i 2-3 minutter. Sil av vannet.

Finn frem en teflonpanne og stek torskebitene på sterk varme (dette går fort)


Så finner du frem varme dype tallerkener. Legg opp fennikel, torsk, reker og tomater (se bildet) Øs i suppen og pynt med litt av de friske skuddene fra fennikelen. Server suppen med godt brød til og nyt hver skje!  Ha en strålende mathelg og benytt mulighetene til å smake deg gjennom Telemark og resten av verden på fantastiske Mersmak som starter i dag. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *