Guttetur på københavnbåten

 Hvem har vel ikke minner fra gutteturer (eller jenteturer) med danskebåten? Selv har jeg både gode og mindre gode minner fra både familieturen i sommerferien med overfylt danskebåt, og skikkelige glye minner fra julebord med Carlings på 80-tallet med københavnbåten. Jeg kommer alltid til å huske disse turene.  

   Tidligere i år ble jeg invitert av Visit Denmark og DFDS til å bli med på en litt ny og oppdatert «guttetur» med københavnbåten. Sammen med resten av en matglad gjeng ble jeg innkvartert i denne»lounge» Jeg har alltid forbundet danskebåten med «enarmede banditter», fulle folk og sittende soving i trange lugarer, men det behøver slett ikke å være slik. Om du ønsker det kan du nemlig booke fantastiske lugarer ombord på københavnbåten, bo som en greve og faktisk starte ferien i det øyeblikket du går ombord. Det er ingen grunn til å vente med dundyne, romslig bad, fantastisk mat og nytelse til du er i København. På københavnbåtene nå er det nemlig mulighet for spa-behandling, italienske (helt fantastiske) retter, fine dining i restauranten eller klassiske danske smørbrød i cafe’n.Siden vi var invitert av DFDS og VisitDenmark ble vi utsatt for alt båten hadde å tilby, og det ble et deilig døgn. Vi fikk hilse på kapteinen oppe på broen, og jeg ble meget betrygget av denne danske bauta av en sjømann. Ingen grunn til å frykte bølger over  Skagerak. Rundtur på de forskjellige kjøkken, møte med en ekte koldjomfru, smaking på italienske oster og skinker, massasje og ikke minst en fantastisk 7-retters meny i restauranten. Siden jeg er en fyr som liker alenetid var det også veldig deilig å kunne tilbringe noen late timer i loungen på øverste dekk. Her var det forfriskninger, vakre møbler og ro til å bare nyte oslofjorden og havet mens jeg leste bok og hørte på musikk.


Her kan du se koldjomfruen, en utdøende art, og hennes himmelsksaus smørbrød:På ekte gutteturer skal man gå planken og leke med sjørøversverd. På Københavnbåten fikk vi en italiensk planke, og sverdet funket som vinopptrekker – perfekt for livsglade gutter på tur:

Kveldens tastingmeny i restauranten: 

Selv rosa makroner sklir ned på gutteturer i 2016. Skal si tidene har forandret seg…
Så (selv om dette var en sponset tur) vil jeg si at neste gang turen går til Danmark med museflettene skal jeg oppgradere oss til toppetasjen og nyte at ferien starter på Vippetangen!

Å spise frokost med denne utsikten kan anbefales:


Uthvilt og mett – perfekt oppladning til matglade dager i Danmark:Saken er skrevet for DFDS og Visit Denmark, og reisen var sponset.

1 tanke om “Guttetur på københavnbåten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *