Spaghetti Vongole

Det er ikke så ofte jeg får tak i levende hjerteskjell her i Telemark, men det hender at min lokale Meny-butikk tar inn fine hjerteskjell fra Frankrike. Selv om jeg helst skulle plukket disse på en strand i Lofoten, så er de franske slett ikke å forakte. Og når jeg først hadde sikret meg ett nett med denne delikatessen så tok det ikke mange millisekundene før saken var klar – i dag skulle jeg debutere med den italienske klassikeren «Spaghetti Vongole». Selv om jeg mangler venizianske kanaler i hagen funket dette utmerket en varm junikveld på Terrassen i Skien. Oppskriften er til 4. Dette trenger du: 

• 1 nett hjerteskjell

• En busk med bladpersille

• 2-3 dl tørr hvitvin eller syrlig eplejuice

• 4 fedd hvitløk, grovhakket 

• 1 rød chili, finhakket

• 14-16 Cherrytomater, kuttet i 4 deler

• 1 sitron

• Salt og sort pepper

• God olivenolje

• Spaghetti

• Godt brød


Slik gjør du det: 
Start med å rense skjellene på samme måte som du ville renset blåskjell – kast de som ikke lukker seg og er ødelagt. Kok opp saltet vann og kok spagettien i 5 minutter. 

Mens spagettien koker finhakket du stilkene og bladene på bladpersillen, hver for seg. Knus og grovhakk hvitløksfedd, finhakk chili og Finn frem salt, pepper, sitron og olivenolje. 

Når de 5 første minuttene av koketiden til spagettien har gått har du en god klunk olivenolje i en varm gryte. Ha i de finhakkede stilkene av bladpersille, hvitløk og chili. La det surre i et par minutter. Ha så i hjerteskjellene og hvitvinen. Rist litt på gryta og ha på lokk. Damp skjellene i 2-3 minutter. Så har du i tomatene og 1-2 dl olivenolje. Nå pastaen ferdigkokt. Hell av vannet, og ha spagettien og finhakket bladpersille i gryta sammen med skjellene. Rør rundt og ha over litt nykvernet pepper og noen dråper saft fra sitronen.
Sett gryta på bordet og server med fersk brød som du bruker til å få sugd opp all den gode kraften. 

Lar du deg friste?  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *