Makrell & rabarbra


Tidligere i uken gikk jeg en tur på gamle tomter, hyttetomter for å være korrekt. Og der ute på Værvågen i Vestfold traff jeg på Øyvind, en gammel hyttenabo som nettopp hadde kommet inn fra fiske og hadde bøtta full av makrell. Etter det har denne spreke rovfisken med det fete kjøttet satt seg fast på netthinnen. Så endte jeg opp med nettopp makrell på brødskiva. Dette er en enkel rett å lage, og det er en rett som formelig spruter av sommer. Grillet landbrød, seterrømme med dill, salat, grillet makrell og toppet med noen biter krydderkokt rabarbra. Oppskriften er perfekt til lunsj eller rustikk middag for 4. 

Dette trenger du: 


• Fire makrellfileter

• 1 stor stav med rabarbra

• 2 dl vann

• 1 dl sukker

• Kanelstang

• 2 stjerneanis

• 4-5 tynne skiver av ingefær

• 4 skiver godt brød

• Olje

• Salt og pepper

• Ønsket salat

• 1 beger seterrømme

• En neve frisk dill

Slik gjør du det:

Start med å skrelle rabarbra og del den i staver på 4-5 cm x 2 cm. Kok opp 2 dl vann og ha i sukker, kanel, stjerneanis og ingefær. Når sukkeret har løst seg opp har du i rabarbraen. Kok opp og la rabarbraen småkoke i laken til den er nesten mør. Ta opp rabarbraen og spar på laken.
Ha rømme og finhakket dill i en bolle. Bland det godt sammen og smak det til med litt sitron og litt av laken. Sett kaldt frem til servering. 


Så finner du frem makrell. Selv måtte jeg kjøpe makrell i butikken denne gangen, men får du fisket den selv, så smaker den så klart bedre. Rens fisken og fileter den. Fjern det meste av bein, men la skinnet sitte på (se bildet) Ha på salt og pepper og grill fisken på direkte varme med skinnet ned. Dette går hurtig, så følg med. Etter 2-3 minutter snur du fisken og etterstekes den på andre side på indirekte varme til kjøttet er t og hvitt (2-3 minutter) 


Gni litt olje på brødskivene og grill dem på direkte varme. Vask og tørk salaten.

Så legger du opp brød, rømmedressing, salat, makrell og topper med rabarbra og frisk dill. Lukk øynene og sett tennene i smaken av sommer. God helg!  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *