Tomatsuppe – så mye mer enn pulver i en pose

  For de fleste av oss er tomatsuppe synonymt med suppepose, hverdag og dårlig tid. Denne suppen tar litt mer tid en den vanlige ”Toro-posen”, men det er det verdt! Når man skal lese om fristende mat så er det kanskje ikke tomatsuppe som står øverst på ønskelisten, men tro meg, dette er en suppe som du ikke vil angre på å laget når du sitter mett og glad etter å ha slikket suppebollen. Hjemme på gutterommet fikk jeg god hjelp av museflettene til å lage denne suppen og de elsket den. Kanskje dette er en fin rett å få med seg ungene eller barnebarna til å koke sammen med deg i kveld?   
Man skulle tro at ferske tomater alltid er best, men i denne suppen får du en helt annen sødme om du bruker hermetiske, solmodne tomater. Her har jeg testet ut cherrytomatene fra MUTTI – og du vil bruke disse.
Jeg serverte suppen som en hovedrett, men den er også perfekt på et tapasbord eller du kan servere den med kjøttboller eller noen spicy-fiskekaker. Oppskriften er til 4 personer.   
 Dette trenger du:

 • 2 bokser MUTTI hermetiske cherry tomater
 • 10-12 cherrytomater, delt i to
 • 4 fedd hvitløk, finhakket
 • 2 store rødløk, grovhakket
 • 1 rød chili, grovhakket
 • 3 dl god kraft (jeg brukte oksekraft)
 • 2 dl rødvin
 • 2-3 laurbærblad
 • 1-2 ts akasiahonning
 • 2 ts tørket oregano
 • en neven basilikum, finhakket
 • Salt og nykvernet pepper
 • Sitron
 • Rapsolje til steking    

Slik gjør du det: 

 Start med å steke løk og hvitløk i rapsolje på middelsvarme. Ha på honning og la det surre i 3-4 minutter. Sukkeret vil da karamellisere seg og gi en fin dybde til suppen. Ha på rødvin, kok opp og reduser til halvparten av mengden.    
Ha så i kraften, alle tomatene (også de hermetiske), laurbærblad, chili og oregano. Kok opp igjen, senk så varmen og la suppen småkoke i ca 15 minutter. Ha så suppen i en blender eller kjør den med en stavmikser. Ha suppen tilbake i kjelen, kok opp og smak til med salt, pepper og litt saft fra en sitron.    
Mens suppen kokker lager du noen skiver med grillet loff. 
Finn frem 4 varme suppetallerkener, øs opp suppe og ha til slutt i litt rømme og frisk basilikum. Server suppen med de grillede loffskivene – SPIS!   
Håper du lar deg friste til å koke en ordentlig god suppe og at du lar suppeposene bli igjen i butikken. Dette er nemlig både sunnere, mer næringsrikt og så uendelig mye bedre!   

 Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Oluf Lorentzen som importerer kvalitetsvarer fra hele verden, bla de forskjellige hermetiske tomatene fra MUTTI. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *