Renaa | matbaren

 Hver desember de siste 25 årene har vi gjestet Stavanger med julekonsertene til Oslo Gospel Choir. De siste 7 årene har det blitt en tradisjon å sørge for et skikkelig måltid hos Renaa. Både restauranten RE-NAA hvor sjefen selv, svein-Erik Renaa koker, og matbaren i første etage har blitt besøkt. I går var jeg tilbake i Matbaren både til lunsj og kveldsmat. Siden det var en søndag måtte vi nøye oss med den samme menyen, men Renaa skuffet hverken tidlig eller sent.  

 Konseptet er enkelt – de serverer snack,småretter, hovedretter og desserter. Råvarene er fra havet rett utenfor eller fra de mange gode lokale bøndene på Jæren. Kjøkkenet holder det enkelt og rustikk, og bruker josper’n (en kull-grill til kjøkkenbruk) flittig. Her er det en kjærlighet til de rene, enkle smakene og råvarene får lov til å skinne. Jeg elsker konseptets enkelhet og dedikasjonen til kokkene på kjøkkenet. Vår kvinnelige danske servitør håndterte oss på best tenkelig måte da vi ramlet inn en time før kjøkkenet stengte og sørget for at vi fikk en fantastisk kveld i de rene og tiltalende lokalene. 

smør fra Røros og godt brød fra eget bakeri

 Her kommer en liten oppsummering av maten jeg spiste meg gjennom på en regntung søndag i Stavanger. 

spekemat og pølser

  

spicy akkar

  

krokketter på røkt torsk og skogssopp

  

hot kongekrabbe

  

tartar av Jærstut

  

pasta med skogssopp og bacon

  

havets fyrste | skate

  

andebryst & rødbete

  

arm ridder med plomme og rømmekrem

  

applecrumble og kardemommeis

  
   

2 tanker om “Renaa | matbaren

  1. Tusen takk for besøket i Matbaren og for omtalen, Lars! Og flotte bilder! Veldig veldig hyggelig.
    Hjertelig velkommen også til våre andre spisesteder: Intimrestauranten RE-NAA vegg i vegg med Matbaren, Renaa:Xpress i Kulturhuset, og våre selskapslokaler i underetasjen (der restauranten lå «i gamle dager»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *