Sjø på fat

  
Jeg vet ikke hvordan det er hjemme hos deg, men his oss er det slik at noen dager har bestemt type mat. Og på fredagene er det ”fredagskos” hjemme på gutterommet. Vanligvis er det taco, pizza eller pasta som blir servert, men i dag har jeg laget en fisketalllerken. Jeg skal ikke underslå at kokken likte dette bedre enn museflettene, men både reker og stekt laks ble slukt. Dette er en fin måte å servere litt forskjellige og nye smaker til ungene på. På fatet har jeg både ferske reker, sashimi av laks og krydderstekt laks. Så serverer jeg det med litt forskjellige sauser og tilbehør. Se på. Denne oppskriften som en inspirasjon til å lage noe enkelt og sunt som fredagskos, og fyll på med det du selv liker. Dette er en lett og fresh fredagskos som er perfekt nå før vi stuper inn i juletiden med ribbe, pinnekjøtt og marsipan. Mads har funnet frem drikke som roper på reker og asiatiske smaker i dag. Så let og du skal finne! Denne oppskriften er til 2 voksne.  

 
Dette trenger du: 

  • 150 gram laksefilet til sashimi 
  • 200 gram laksefilet til den krydderstekte laksen 
  • 500 gram ferske reker  
  • Sesamfrø 
  • Soyasaus  
  • Syltet ingefær 
  • Wakame (sjøgress) fås kjøpt i velassorterte matbutikker 
  • Vårløk 
  • Wasabi 
  • 3 ss majones 
  • Sitron  
  • Krydderblanding – 1 ts rosépepper, 1 ts sortpepper, 1 ts korianderfrø, ½ ts salt.   

Start med å blande sammen majones, litt saft fra en sitron og wasabi. Avhengig av hvor sterkt du liker det, smaker du til majonesen med wasabien. Sett kaldt til servering.  

 
Rens rekene og legg dem opp på fatet.   

Start med å kutte laksen til steking i fine gaffelbiter som på bildet. Ha pepper, rosepepper, salt og korianderfrø i en morter og knus dem.  

 Rull så laksebitene i krydderblandingen og stek dem i rapsolje i 30 sekunder i en teflonpanne. Legg fiskebitene over på et papirhåndkle for at det overflødige fettet skal renne av. Legg så opp fisken på fatet.   

 
Kutt laksen til sashimi med en skarp kniv. Jeg kuttet fisken i Ca 0,5 cm tykke skiver (se bildet) legg dem opp på fatet i et taksteinmønster. 

  Pensle over soyasaus, dryss på litt sesamfrø og avslutt med litt finhakket vårløk. Lekk så opp den syltede ingefæren og wakame.  

   
Dette er perfekt mat i tiden før jula for meg. (Les: eneste måten jeg får på meg julefreden) Håper du lar deg friste og koker noe digg til folka du har tilgjengelig helgen!   

   

En tanke om “Sjø på fat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *