Singapore Black Pepper Crab

  
Mads har utfordret meg til å lage ”hipster-mat” i dag, og jeg svarer med Singapore Black Pepper Crab. Denne fantastiske retten som alle hipsterkokkene oppgir som sin favorittrett. På tross av at jeg har skjegg og ofte rusler på Grünerløkka er jeg nok for satt til å kunne betegnes som en hipster, men maten som kokkene på restauranter som Hichhiker, Smalhans, Pjoltergeists og andre typiske hipster steder elsker jeg. Særlig gatematkonseptene som har poppet opp de siste årene i hovedstaden (og resten av verden) er fantastiske. Her finner du mat fra alle verdenshjørner, krysset og mikset. Gode, kreative kokker som boltrer seg med SMAK som eneste regel. Så hipsterkokkene må gjerne fortsette selv om de klipper skjegget, dropper brillene og starter med barneproduksjon. Denne oppskriften er til 4.     

Dette trenger du: 

• 2 kg kokte krabbeklør fra taskekrabbe

• 3 ss ketjap manis

• 3 ss østers saus (de har dette i de fleste store matbutikker)

• 3 ss sukker

• 2 ss vann

• 2 ss olje til steking

• 2 ss smør til steking

• 2 ss finhakket ingefær

• 6 hvitløksfedd, finhakket

• 2 røde chili, finhakket

• 2 ss knust, sort pepper

• 1 ss knust, hvit pepper

• ½ ss knust korianderfrø

• 4 vårløk, finsnittet

• 1 raus neve grovhakket koriander

• ½ lime

Slik gjør du det:  

  Start med å blande sammen Ketjap Manis, østerssaus, sukker og vann. Sett til side.

Finn frem en nøtteknekker eller en hammer og sørg for å knuse klørne forsiktig. Du vil at de henger sammen, men også at marinaden kommer inn i kjøttet.  

 
Ha olje og smør i en brennhet wok eller jerngryte. Ha i chili, hvitløk, ingefær, vårløk, pepper og korianderfrø. Fres dette i 1 minutt. 

Ha så i krabbeklærne og sausen du startet med å lage. Vend klørne i gryta slik at de blir godt dekket med sausen. La det få 3-4 minutter slik at krabbene blir varme.
 

 Finn frem varme, dype tallerkener og fordel krabbeklør og saus i tallerkenene. Press over litt lime og dryss tilslutt over litt frisk koriander.   

   
Dette er helt vilt godt og ganske grisete. Så ha klar skåler med vann og et kjøkkenhåndkle til hver av gjestene. Og du, ikke prøv å spis dette med kniv og gaffel. Her må du bruke hender og nyte smaken fra Hipster-land.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *