Fruktsalat til folket!

Det er ikke så ofte jeg legger ut oppskrifter på  desserter her på bloggen, men i dag kliner jeg til med en fruktsalat!  Museflettene og jeg fikk nemlig så sykt lyst på bær og frukt på handleturen i dag. At det kunne kombineres med sukker, egg og fløte gjorde ikke lysten mindre! I utgangspunktet er det jo sunt og bra med frukt. Jeg må alikevel forte meg å nevne at dette er en skikkelig søt (og frisk) dessert. Desserten er en fruktsalat med de bærene og den frukten vi her hjemme liker best. Har du andre preferanser så bruker du heller det dere hjemme hos deg digger av frukt og bær. 

For å få frem de gode smakene enda mer har jeg laget en krydderlake med kanel, vanilje og stjerneanis. ruktsalaten serverte jeg sammen med en ”råkrem”. Som en av museflettene mine sa: ”pappa, denne sausen er bedre en softis”. Oppskriften er til 6 personer og er ”stjålet” fra Lise inckenhagen (og trikset med her hjemme)  

Dette regner du: 

Krydderlake 

  • 1 dl vann 
  • 1 dl sukker 
  • 1 dl ananasjuice  
  • 1 vaniljestang, 1 kanelstang og 2-3 stjerneanis 

Frukt og bær 

  • 1 appelsin, skrell og skjær ut båtene 
  • 2 Kiwi, skrell og kutt i terninger 
  • 2 bananer kuttet i skiver 
  • 150 gram blå druer, delt i to 
  • 150 gram stikkelsbær, delt i to 
  • 100 gram rips 
  • 150 ananas (hermetiske i biter) 
  • 150 gram bringebær  
  • 1 neve valnøtter  
  • Sitronmelisse 

råkrem 

  • 2 egg 
  • 3 dl fløte 
  • 1 dl sukker 
  • Vaniljestang 

Slik gjør du det: 

  Start med å ha alle ingrediensene til krydderlaken i en kjele. Kok opp og la den småkoke i 5-6 minutter. Avkjøl og sett til side. 

Lag eggedosis av egg, sukker og frøene fra en vaniljestang. Pisk så fløten til krem. Vend så eggedosisen forsiktig inn i kremen og sett den kaldt til servering.  

 Vask, skrell og kutt bær og frukt som beskrevet over.  

Ha alt i en stor bolle og bland dem forsiktig sammen. Hell så over krydderlaken og la fruktsalaten trekke i Ca 30 minutter.   

 Edit 
 Ha så fruktsalaten i porsjonskåler eller i en stor bolle. Dryss over noen valnøtter og pynt med litt frisk sitronmelisse. Server herligheten med råkremen. Gled deg – det er skikkelig digg! 

God mathelg!  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *