pizzasnurrer | greek-style

 Tallet på nordmenn som pakker sekken og drar til Hellas i sommerukene er ikke få. Selv i år, når den økonomiske situasjonen i Hellas er på bristepunktet, vil nordmenn til et av sine absolutte favoritt-ferieland. Jeg har selv reist rundt i Hellas noen ganger og for meg er maten en av de tingene som drar. Fantastiske, solmodne grønnsaker, fetaost og lammekjøtt på grillen. I dag har jeg laget en gresk variant av pizzasnurrer. Her er det feta, spinat, oliven, soltørket tomat og rødløk. Deigen er nesten lik en tradisjonell pizzadeig. Her får du en perfekt rett å lage til picknicken på stranda eller som lørdagskos når den norske sommerkvelden blir litt kald. Så om du tenker at det er skummelt å reise til Hellas i år kan jeg garantere deg at disse greske pizzasnurrene er helt trygge, og skikkelig gode. Dette er mat som passer for store og små. Oppskriften er til ca 14 pizzasnurrer.  
 Dette trenger du: 

Deigen

 • 3 dl lunkent vann 
 • 3-4 tsolivenolje 
 • 1 ts salg 
 • 1 pakke tørgjær 
 • 1 egg  
 • Hvetemel, Ca 7-8 dl 

Fyllet 

 • 400 gram fersk spinat (kan bruke frossen) 
 • 1rødløk, finhakket 
 • 1 neve sorte, gode oliven 
 • 200 gram fetaost, smuldret 
 • 1 neve soltørket tomat, finhakket 
 • 2-3 ss creme fraishe 
 • 2 hvitløk, finhakket 
 • Salt og pepper  

Slik gjør du det: 

Start med deigen. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Ha så egg, olje og ½ av vannet. Kjør deigen sammen og spe på med vann til du får en fin og fast deig. Let deigen i min 5 minutter i maskinen før du legger over et klede og setter deigen lunt for heving i 45 minutter.
 

 
Mens deigen hever finhakket du løk og hvitløk, renser oliven og kutter de soltørkede tomatene i terninger.   

 Finn frem en stor stekepanne og ha i litt olje. Sauter løk og hvitløk på middels varme til den blitt myk og nesten gjennomsiktig. Ha så i spinaten. Rør om og la spinaten få være i panna til den detter sammen. Ha spinat og løk over i en bolle og sett til avkjøling. Før du skal skal bruke spinaten i snurrene klemmer du ut det overflødige vannet i spinaten.
   Når deigen er hevet ferdig deler du den i to og kjevler ut to like store rektangler.  Deigen skal være Ca 0,5 cm tykk. Smør et tynt lag med creme fraishe på deigen (ikke noe mer enn 1 ss per rektangel)Fordel så spinat, fetaost, oliven og soltørket tomat over deigene.   Rull så sammen til en pølse og del pølsene i 7-8 deler. Legg dem over på et stekebrett og etterhev i 10-15 minutter. Før snurrene går inn i ovnen smører du dem med et pisket egg – da får du en fin gylden overflate.     Stek dem så i Ca 15 minutter, 220 grader (varmluftsovn) Serveres varme.    Håper du lar deg friste til å mekke en smak av Hellas til de du har for hånden i helgen. Uansett a ha en strålende sommer videre!     

8 tanker om “pizzasnurrer | greek-style

 1. Ser deilig ut! Må prøves! Skulle gjerne reist til Hellas i år jeg, det er slik man hjelper økonomien deres å reise seg. Dessverre er økonomien vår ganske skakkjørt, så ingen Sydentur på oss. 😉

 2. Disse snurrene var helt fantastiske! Vi inkluderte i tillegg en charlottløk og et stykke mozzarella. Er ganske sikker på at dette blir en helgeslager her i heimen.

 3. Bare en mann kan skrive «en neve» som mål. Morsomt! Så må jeg finne ut hva sautere betyr, men det googler jeg. Skal lage disse snurrene i kveld. Gleder meg allerede.

 4. Sorry, men de var ikke så gode som jeg hadde forventet. Litt for mye «boller» for meg. Blir vanlig pizza med sprø bunn neste gang.

 5. Nå har vi nettopp spist pizzasnurrer etter din oppskrift og både mannen og meg syntes de var veldig gode. Herlig med god vegetarmat! Fint med en god og litt enkel oppskrift på en fredagskveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *