Laksetartar

   Mens lukt og os fra grillen ligger over nabolag og hyttegrender er det nesten vanskelig å komme på å lage mat som ikke skal svies av på grillen nå i sommermånedene. Selv elsker jeg grillmat, men inne i mellom er det befriende å ta en pause fra det kraftige grillrettene og spise noe lett, rent og fresht. Da jeg så hva Mads hadde funnet frem på sine anbefalingene så fikk jeg akutt lyst på en lett fiskerett. Og etter en runde på butikken hadde jeg funnet frem laks, mango, avokado, chili og agurk. Resten av ingrediensen fant jeg hjemme i skuffer og skap. Resultatet av disse ingrediensene ble en tartar. Det som er så digg med denne retten er at du kan lage den helt uten varme og den smaker like rent som den perfekte sommerdag. Oppskriftener til forret til 4-5 eller som hovedrett til 2.   

 Dette trenger du: 

 • 300 gram laksefilet, kuttet i små terninger 
 • ½ agurk, kuttet i små terninger 
 • 1 liten, moden mango, kuttet i små terninger 
 • 1 moden avokado, kuttet i små terninger 
 • ½ rød chili, finhakket 
 • 1 sitron 
 • salt & pepper 
 • Salat 
 • Rømme 
 • 4 ss soyasaus  
 • 1 ts brunt sukker (alternativt vanlig sukker) 
 • Kapers   

Slik gjør du det:  

Start med å kutte laks, mango, avokado og agurk i like store terninger. Ha dette i en stor bolle sammen med saften av ½ sitron, chili, salt og nykvernet pepper – smak det til. Bland det forsiktig sammen og sett kaldt frem til servering.  

   Bland sammen soyasaus, saften fra ½ sitron og 1 ts brunt sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp. 

Vask og tørk salat – jeg brukte litt forskjellig salat. Skal du velge en type så foreslår jeg ruccola.  

 Finn frem store, kalde tallerkener og legg opp en porsjon med tartaren. Jeg bruker ofte noen ringer (se bildet) for å få fine porsjoner som er like i størrelse. Anrett salaten på tartaren. egg opp noen kapers og litt rømme rundt tartaren, og avslutt med å øse litt av soyadressingen rundt det hele.  

   Dette er lett og digg mat på varme dager – håper du lar deg friste!  

   

2 tanker om “Laksetartar

 1. Ser nydelig ut! Tenker å ha retten som forrett til et stort selskap. Vil den holde seg like frisk og holde seg godt om man lager den dagen i forveien?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *