Ribbewraps

DSC_5534Jeg vet ikke om du har det som meg om dagen, men lysten på ribbe henger over meg som et tungt åk. Samtidig vil jeg ikke forskuttere julemiddagen. Derfor har jeg brukt deler av desember på å sjekke ut alternative måter å servere denne fantastiske råvaren på. DSC_5405Ribbe eller grisemage – PORKBELLY, som det heter på engelsk, er et fantastisk stykke på grisen. Så lenge du gir det passe varme og lang tid kan du ta denne råvarene med til alle verdens ”smakshjørner”. Særlig synes jeg at den litt tandre smaken av svinekjøttet passer perfekt med asiatiske krydderier og smaker. Varme, dybde og syre er også perfekt i møte med den fettrike råvaren. I denne oppskriften, som ble en super-HIT hos ungene i huset, har jeg pakket den langtidsbehandlede ribba inn i en norsk potetlefse sammen med crispy salat, agurk, limesaft og hoisin-sauce. Perfekt som fredagskos, picnick-mat til skituren eller som en digg snack når venner stikker innom i adventstiden. Dette blir en type norsk-asiatisk streetfood. I denne oppskriften har jeg gnidd inn ribba med en dryrub, vakuumert kjøttet og latt det få 36t på 68,5 grader i sous vide`n, men du må gjerne bruke rester av tradisjonelt tilberedt ribbe – da kan du gni inn ribbebitene med olje og krydderblandingen før du griller stykkene litt i ovnen. Oppskriften er til 8 wraps.DSC_5421

Dette trenger du:

 • 2 kg tynnribbe, helst uten ben
 • dryrub
  • 3 stjerneanis, knust
  • 1 ss korianderfrø, knust
  • 1 fssenikkelfrø, knust
  • 1 ss sort pepper
  • 1 ss malt kardemomme
  • 1 ss kanel, malt
  • 1 ts salt
 • Hoisin-sauce
 • Frisk grønn salat
 • 2 lime, i båter
 • 1 agurk, i staver
 • potetlefser eller andre wraps av hvete eller mais

Slik gjør du det:

Lager du retten fra bunnen av slik jeg har gjort her (enten du velger sous vide eller komfyren) stykker du mange små snitt i fettet på ribben (ikke rut den opp). Gni så inn ribba med dryrub.DSC_5427IMG_5645.JPG

Sous Vide: Vakuumer kjøttet og legg det i kjøleskapet i 1-2 døgn.DSC_5432 HA det så i vannbad i 36t på 68,5 grader. Ta kjøttet ut av posen, ta av ”fettlokket” og kutt ribben i tynne skiver.DSC_5503

Komfyr: Legg ribben med fettsiden ned i langpannen , hell på vann så det dekker fettlaget. Ha aluminiumsfolie over og stek ribben på 200 grader i 1t. Ta ut ribben, snu den. Finn frem litt aluminiumsfolie og lag en forhøyning under ribben slik at den er høyest på midten. Stek ribben i 1,5t på 180 grader. Ta den så ut av ovnen, løft av fettlaget og kutt ribba i skiver (ca 1 cm).DSC_5508

Så er det bare å sette salat, saus, limebåter, lefser og ribbeskiver på bordet og la gjestene mekke sine egen ribbe-wraps. DIGG!DSC_5512DSC_5515DSC_5534

Håper du tar med ribba på en heisatur hjemme på ditt kjøkken også – du vil ikke angre!DSC_5544

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *