Endelig er vi tilbake i en måned med ”R” i seg. Jeg har vokst opp med at torsken er best i månedene fra septembeR til apRil.
Denne uken sjekker museflettene og jeg ut hvordan det fungerer å få levert hjem råvarer og oppskrifter på døra. Det er flere aktører i dette markedet. Leverandøren som sender oss «matpakke» er Admas Matkasse. Tanken er at dette skal hjelpe folk til å spise og lage sund og næringsrik mat, på tross av tidsklemma. Denne oppskriften kom fra vår leverandør og den var så bra at jeg deler den med deg. Jeg skal blogge utfyllende om erfaringene med Adams Matkasse litt senere. Dette er en flott hverdagsrett som strengt tatt kunne vært servert med like stor suksess til fest.
Er du blant dem som ender opp med pølser og ”fjordland”, fordi tiden ikke strekker til mellom jobb, lekser og fritidsaktiviteter, kan jeg anbefale en slik løsning. Er du en matnerd, som meg selv, vil du kanskje føle at noe av gleden som ligger i innkjøp og planlegging av oppskrifter forsvinner. Oppskriften er til 4.
Dette trenger du:
- 600 gram torskefilet – delt i 4 serveringsstykker
- 2 plommetomater skåret i skiver
- 800 gram potet
- 1 rødløk, finhakket
- 150 gram bacon, kuttet i terninger
- olje til steking
- 3 ss soyasaus
- 1 pk grønnkål
- 2 dl matfløte
- salt og pepper
- ½ sitron
Slik gjør du det:
Start med å sette over vannet og kok poteter som du pleier.
Del torskefileten i 4 like store serveringsstykker. Legg dem i et ildfast fat. Ha på en klunk rapsolje, salt og pepper. Legg så tomatskivene på fisken og sett herligheten inn i forvarmet ovn (200 grader). Fisken er ferdig bakt etter ca 12-13 minutter avhengig av din ovn.
Mens fisken og potetene passer seg selv fikser du bacon og grønnkål:
Stek bacon og rødløk i litt rapsolje. Når baconet har fått en fin farge og løken er blank tilsetter du litt soyasaus. La det stå å småkoke i 4-5 minutter. Hold varmt.
Kok så opp 3 dl vann i en stor gryte. Ha i 2 ss med smør. Legg i grønnkålen og damp/kok den i 4-5 minutter til den faller litt sammen. Hell av vannet og ha på matfløten. Smak til med salt og noen dråper sitronsaft.
Så er det å finne frem varme tallerkener. Legg opp poteter, grønnkål og torsk. Avslutt med å ha litt av baconet på tallerkenen – SPIS!
Jeg håper du lar deg friste til å koke noe godt i til de du har for hånden. Ha en strålende og matglad helg!
Dette var skikkelig digg☺️Tusen takk! Hadde ikke grønnkål, men lagde gulrotstuing.
Knallbra oppskrift!! Høstet inn grønnkål fra Hagen,- ganske deilig å kunne si det i januar,- og det smakte nydelig!! Tips: Grønnkålen er best når den har fått fryse litt!! Overraskende godt med litt soyasaus på bacon og løkblandingen!!
Takk for supert tips 🙂