Sommerpasta med reker og dill

DSC_8563Jeg har aldri vært på Sardinia, men det er en øy som jeg helt klart vil besøke. Selv om jeg ikke har vært på denne fantastiske øya (ennå) så har jeg en følelse av hva de serverer der. Her er det sjømat og klasiske pastaretter i en skjønn forening. Derfor har jeg laget en pastarett, riktignok med langesundsreker, men også med mye smak fra middelhavslandene. Dette er en ganske lett pastarett som passer perfekt til lyse sommerkvelder. Hjemme på gutterommet slo den godt an både hos musefletter og gamlefar.20140226-185058.jpg20140226-185028.jpg

Dette trenger du:

 • 200 gram pillede reker – helst ferske, men gode reker i lake kan benyttes i nøden.
 • Spagetti eller linguinni (som jeg brukte) til 4
 • 1 potte med dill
 • 1 sitron, zest og saft
 • 1/3 l matfløte
 • 1 pose med selskapserter
 • 3 sjalottløk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • olivenolje til stekning
 • en raus neve revet parmesan
 • salt og pepperDSC_8531

Slik gjør du det:

Start med å rense reker og finhakket sjalottløk og hvitløk. Kok opp saltet vann og kok linguinnin et minutt mindre enn det som er anvist på pakken. Jeg liker å koke pastaen slik at den har en litt hard kjerne, for så å la den mykne opp det siste stykket mens den godgjør seg med pastasausen.DSC_8539

Kok opp vann og kok ertene i 1-2 minutter, hell av vannet og sett tilside.DSC_8534

Finn frem en liten gryte og sauter sjalottløk og hvitløk i god olivenolje på svak/middels varme. Når løken er blank og nesten gjennomsiktig har du i fløten. Kok opp og ha i ertene, revet dill, halvparten av parmesanen, og sitronzest. DSC_8550DSC_8552DSC_8554Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sausen skal ha en markant smak av sitron. Ha nå sausen over den ferdigkokte linguinni`n, ha i ½ av rekene og bland godt. Så legger du opp pastaen i store, dype tallerkener og fordeler resten av rekene, dill og parmesan på toppen. Ha gjerne en liten stråle med olivenolje over det hele – SPIS!DSC_8566-1DSC_8556

Her hjemme serverte jeg denne pastaretten med godt, hjemmebakt brød. Sitter badebuksa for godt kan du droppe brødet. Håper du lar deg friste og koker noe godt i sommervarmen. God Helg!Matblogger logo_jeg er nominert sombare minner om det #stas #matglede

2 tanker om “Sommerpasta med reker og dill

 1. Har vært på Sardinia – anbefales!! Mye god mat, og du er ikke helt på jordet når du sier at den retten kunne vært servert der. 🙂 Og gratulerer med nominasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *