Pakketorsk

20140528-104250-38570309.jpgDisse dagene må bare nytes. Sol, varme, pollen og hageliv av den typen vi har hatt i Telemark denne måneden er et eventyr. Her hjemme på gutterommet tar vi med oss det meste av matlagingen ut på terrassen slike dager, og denne dagen var ikke annerledes. Vi har nemlig laget oss en regel denne våren – KAN det grilles, SKAL det grilles. Så i dag var det torsken som skille til pers på kulegrillen. Jeg er ikke så fan av å grille torsk. Ikke fordi det ikke smaker godt, men jeg sliter med å få hele fisken av grillristen. Så derfor feiget jeg ut i dag, gikk for aluminiumsfolie, og endte med pakker inneholdende torsk, fennikel, tomat og pesto. Det er en perfekt måte å tilberede delikat fisk og samtidig bevare alle smaker av råvarene. Kanskje det er noe å forsøke hjemme hos deg i helgen? Oppskriften er til 4 personer.20140528-104250-38570886.jpg

Dette trenger du:

  • 600 gram torskefilet – helst litt store ryggstykker.
  • 1 stor fennikel, kuttet i tynne skiver
  • 8 gode småtomater, delt i to
  • 4 ss god pesto (jeg jukset og kjøpte ferdig pesto)
  • 4 ss god olivenolje
  • salt og sort pepper
  • 12-15 amadinepoteter
  • 1 beger seterrømme
  • litt saft fra en sitron
  • salt
  • 1 raus neve finhakket gressløk

Slik gjør du det:

Start med å koke potetene møre i veldig salt vann (som om du skulle saltbake potetene) Del dem i to og la dem bli litt avkjølt. Bland så sammen potetene med seterrømme og gressløk. Smak til med salt og litt sitron saft.20140528-104251-38571773.jpg

Tenn opp kule-grillen med kull kun på den ene halvdelen. (har du gassgrill så do-your-thing)20140528-104250-38570413.jpg

Finn frem 4 ark aluminiumsfolie (ca 40 x 40 cm). Legg en fiskefilet på hvert av arkene.20140528-104251-38571040.jpg20140528-104250-38570739.jpg Ha på pesto, fennikel, tomat, salt og pepper. 20140528-104250-38570309.jpg20140528-104251-38571871.jpgBrett sammen som en pakke med skjøtene opp slik at saft og fuktighet ikke renner ut (se på bildet) Legg fiskepakkene på indirekte varme og ha på lokket på grillen. Min grill holdt ca 200 grader og da var pakkene ferdige etter ca 12 minutter. (vil du varmebehandle dette i komfyren så er det fritt frem – 200 grader i 12 minutter)20140528-104250-38570649.jpg

Server fiskepakkene med rømmepotetene og spis. Dette er skikkelig digg fredagsmat. Mitt selskap denne kvelden elsket maten og var forundret at maten sto på bordet 30 minutter etter vi kom ut på terrassen – så dette er på grensen til fastfood. Blir det fiskepakker hjemme hos deg i helgen?20140528-104251-38571539.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *