For noen hageeiere er den som ugress å regne, for andre er det hurtigvoksende gull. Her i huset er den en yndet sak å gå på slang etter nå i mai. Ja, du gjettet riktig – i dag er det rabarbraen som skal til pers. Denne uken har nemlig museflettene og jeg gått på rabarbraslang (etter avtale med huseieren – moren til museflettene) Ikke la rabarbraen stå i hagen til den råtner. Nå er den på sitt absolutt beste og fortjener å bli til grøt, suppe, saft, syltetøy eller få spille hovedrollen i en pai. Her på Gutterommet fikk Museflettene en smak av min egen barndom – rabarbra og sukker. Her er oppskriften på rabarbrasyltetøy
Rabarbrasyltetøy
Dette trenger du:
- 1 kg renset rabarbra
- 6-7 ss sukker
- 1 vaniljestang
- 3 appelsiner
Kutt rabarbraen i staver på 2-3 cm (som på bildet) Ha rabarbraen i et ildfast fat og ha over zest og saft fra 3 appelsiner.
Bland så 6-7 ss sukker sammen med frøene fra en vaniljestang. Ha vaniljesukkeret sammen med rabarbraen og bland godt. Sett det ildfaste fatet inn i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter, eller til rabarbraen er myk og fin. Avkjøl.
Syltetøyet holder seg en ukes tid i kjøleskapet, men kan gjerne fryses ned til senere bruk. Dette er perfekt tilbehør til f.eks frokostblanding sammen med gresk yoghurt.
Håper du kjenner hvordan det stikker i kjevene og tar med ungene på rabarbraslang. God helg!