Grillet svinefilet med mangosalat

DSC_1449Er det ikke bare helt usannsynelig deilig å kjenne på en smak av sommeren i april?! Vi har hatt et helt herlig påskevær her i Telemark og det ser ut til at denne helgen vil bringe mye av det samme. Har du hatt en påske som meg har du spist og tatt frem shortsen fra i fjor. Akkurat den kombinasjonen kan være utfordrende. Mengder mat krymper nemlig mine klær. Etter at påskeegg er tømt og lammelår fortært kan det være en ide å fortsette med en noe lettere nytelse. Derfor har jeg valgt å lage en rett med magert svinekjøtt og serverer det med en frisk, syrlig og søt mangosalat i dag. Her får du grillglede, sunn mat, lite karbohydrater, mye smak og du slipper kanskje å kjøpe ny shorts! Denne retten vil passe godt til Ljalba`n som Mads tar frem i dag bør kunne passe fint. Oppskriften er til 4.DSC_1418

Dette trenger du:

 • 800 gram svinefilet, ytre eller indre
 • 2 fedd hvitløk og god olivenolje til marinade
 • 2 modne mango
 • 1 stor rødløk
 • 2 lime
 • 1 raus neve frisk koriander
 • 1 rød chili
 • 1 granateple
 • salt & pepper
 • god olivenolje
 • grillspyd

Slik gjør du det:DSC_1421

Jeg bruker ”sous vide” på denne oppskriften og vil forklare nærmere hva det er videre. Vel vitende om at dette ikke er vanlig på alle norske kjøkken så vil jeg også beskrive hvordan du griller kjøttet uten å ha hatt det i sous vide først også.

Sous vide og grill:

Legg svinefileten i en vakumpose med to knuste hvitløksfedd og en klunk god olivenolje. Legg posen i vannbadet på 55 grader (om du liker kjøttet rosa) eller 60 grader om du vil ha det mer varmebehandlet. Jeg lot min filet ligge i 1t og 45 minutter på 57 grader.DSC_1438

Ta ut fileten og del den i ønskede biter som du trer på grillspyd. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Grill så på maks varme på grillen i 20-30 sekunder på alle sider – ferdig!

Kun grill:

Del fileten i ønskede biter (ca 3×3 cm) og tre dem på grillspyd. Gni inn kjøttet med olivenolje, salt og pepper. Grill dem på direkte varme på alle kanter og la dem så hvile seg inn på indirekte varme i 7-8 minutter – bruk lokk.DSC_1439

Mangosalat:DSC_1424

Skrell og del mangoene i terninger og ha det i en stor bolle. Ha over saften av 2 lime. Del løken i to og kutt hver halvdel i tynne skiver. Rens granateplet og ha kjernene i bollen sammen med løk og mango. Finsnitt chilien og ha den i bollen sammen med en neve finhakket korander. Ha tilslutt på 2-3 ss god olivenolje og smal til med salt og pepper. Bland godt og sett kaldt til servering.DSC_1430

Hjemme på gutterommet ble dette servert slik – rykende varme grillspyd med den friske kalde salaten. Har du god plass i shortsen må du gjerne servere dette med ris eller f.eks saltbakte poteter. Håper du uansett lar deg friste til å sjekke ut denne litt annerledes kombinasjonen. Når det gjelder mangosalaten vil den også være godt følge til stekt fisk, grillet kylling eller annet lyst kjøtt. DSC_1449

10 tanker om “Grillet svinefilet med mangosalat

 1. Sinnsyk god mangosalat!! Har gjort stor suksess på et par fester allerede! Frisk og sterk samtidig! Takk for digg inspirasjon! 🙂

 2. Spiste dette i kveld – mars 2015, og allerede så vårlig at jeg tente grillen på verandaen.(spiste inne..) Det smakte himmelsk!!- jeg dryppet over noen dråper av en pepper-balsamico som jeg kjøpte hos Oliviers, det ga en ekstra piff på kjøttet syns jeg. Jeg vil nok også ta noe mindre chili i salaten neste gang, men jeg har nok ikke fugt oppskriften helt da 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *