Bringebærpai

DSC_1171Det nærmer seg påske og fridager. Hva med å bruke en liten time på å lage en deilig pai til deg selv og familien? Selv bruker jeg ofte denne paien som dessert etter litt tunge kjøttmiddager, som f.eks lammelåret. Her er det knasende paibunn, silkemyk og søt krem og friske bringebær som kaller frem drømmen om sommerdagene som snart kommer. Denne paien er dessert nok til 8 personer.

Dette trenger du:DSC_1149

Bunnen

 • 150 gram hvetemel
 • 100 gram romtemperert smør
 • 2 eggeplommer
 • 3 ss sukker

Vaniljekrem

 • 4 dl H-melk
 • 1 vaniljestang
 • saften og zest av 1 lime
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ss maizena
 • 4 eggeplommer
 • ½ dl sukker
 • Bringerbær
 • Sitronmelisse

Slik gjør du det:

Start med å blande alle ingrediensene til bunnen i en bolle med hendene eller finn frem foodprosessoren. Bland sammen til du har en fin deig. Pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minimum 30 minutter. Kjevle den så ut mellom to lag med plast og ha deigen over i en paiform (ca 25 cm). Prikk deigen med en gaffel. Stek den så i 12-13 minutter på 180 grader. Sett den så til avkjøling.DSC_1159

Vaniljesausen er lett å lage, så ikke fall for fristelsen til å kjøpe den ferdig i butikken – du vil ikke angre!DSC_1157

Ha melk og vaniljestang (som du skraper frøene ut av og har i kjelen sammen med stangen) bring til kokepunktet.DSC_1155

Ha eggeplommene, sukker og vaniljesukker i mixmasteren og lag eggedosis. Ha den varme vaniljemelken over i eggedosisen mens du pisker hele tiden (du vil ikke ha eggerøre) Pisk inn maizena og ha i limesaft- og zest.DSC_1150 Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp mot kokepunktet mens du hele tiden pisker. Pisk massen til du har fått en fin tykk, kremet konsistens. Sett kaldt for å avkjøle.DSC_1146DSC_1163

Så er det bare å finne frem et fat. Legg på paibunnen og fordel vaniljekremen. Tilslutt har du på Bringebær og pynter med sitronmelisse – SPIS!DSC_1174DSC_1187

Håper dette er en pai du kanskje lar deg friste til å bruke som dessert etter en av påskens lammesteker!

2 tanker om “Bringebærpai

 1. Uæææ, hvorfor blir ikke vaniljekremen tykk og kremete, bare løs og veldig luftig? Tabbe å piske med mixer? Eller er jeg ikke tålmodig nok?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *