Lammekotteletter

20140312-193945.jpgDe fleste tenker jo HØST når det er snakk om lam, men også på våren dukker lammekjøttet opp i butikkene. Særlig er det lammelår i forbindelse med påskehøytiden, men det er ingen grunn til å vente til påske med å ta tak i lammet. Retten i dag er pannestekte lammekotteletter som får følge av potetkake, timiansmør og en puré på aubergin, grillet paprika – tilsmakt med appelsin. Fine smaker som fungerer godt sammen og som peker frem i mot påskedager i solveggen. Oppskriften er til 4.20140312-194040.jpg

Dette trenger du:

  • 8-10 lammekotteletter
  • 50/50 olje og smør til steking
  • 3-4 knuste fedd med hvitløk
  • 2 aubergin
  • 1 appelsin
  • 2 grillede paprika (kan kjøpes ferdig på glass i butikken)
  • 2 ss usaltet smør (til puréen)
  • Ca 15 Amadinepoteter
  • 3 sjalottløk, finhakket
  • Olje til steking
  • 100 gram usaltetsmør, romtemperert
  • En liten neve finhakket timian
  • Salt og sort pepper20140312-194125.jpg

Slik gjør du det:
Start med å legge lammekottelettene i romtemperatur en time før de skal i panna. Sett så ovnen på 200 grader, stikk noen hull i auberginene med en gaffel og sett dem inn i ovnen i 20-25 minutter. Grill paprikaene og fjerne skall og frø, og del dem i terninger. (Eller bruk de ferdige på glass)20140312-194025.jpg20140312-193959.jpg

Timiansmør:
Ha det tempererte smøret i en skål sammen med 1 finhakket sjalottløk, en liten neve finhakket timian, salt og litt saft fra en appelsin. Ha smøret i plast, rull det til en pølse og legg det kaldt til servering.20140312-193910.jpg20140312-193932.jpg

Potetkake:
Rasp potetene og klem ut væsken. Bland så potetraspet med den finhakkede sjalottløken. Varm en panne, ha i rapsolje og «klem» ut potetblandingen i panna (se bildet) Stek i 5 minutter på begge sider – og etterstek i ovnen i 7-8 minutter på 180 grader.20140312-193917.jpg20140312-193938.jpg

Auberginpuré:
Del de ovnsbakte auberginene i to og skrap ut kjøttet med en skje. Grovhakk kjøttet med en kniv og ha de i en bolle sammen med treningene av de grillede paprikaene. Rør inn 2 ss usaltet smør og smak til med salt, sort pepper og litt saft fra appelsinen.20140312-193924.jpg

Lammekotelettene:
Tørk av kotelettene og ha på salt og nykvernet pepper. Varm en panne, ha i smør, olje, hvitløk og litt frisk timian. Stek kotelettene på sterk varme i 3 minutter på begge sider. Skru så av varmen og la kjøttet «hvile» seg inn til det er klart. Personlig liker jeg at lammekjøttet skal ha en rosa kjerne.20140312-193856.jpg

Så er det bare å legge opp herligheten med stykker av potetkake, auberginpuré, litt frisk salat og lammekottelettene. Ha en liten skive av persillesmør på kjøttet og pynt med litt frisk timian – spis!20140312-193945.jpg

Håper du lar deg friste!

Vil du følge meg på FACEBOOK eller på Instagram (@larsspiser) Er du hjertelig velkommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *