taco – pappamat

DSC_8680I dag har jeg laget TACO. Denne retten som er i ferd med å vinne førsteplassen på bordet når gullrekka ruller over tv-skjermen. Jeg har laget maten fra bunnen av, uten å bruke alle de forskjellige halvfabrikata variantene som du finner i butikken. Det tar litt lenger tid, men så er da også smaken uendelig mye bedre og maten mye mer næringsrik og sunn. DSC_8607Jeg har brukt oppskriftene fra den nye kokeboken ”pappamat” som Per A. Risnes nylig gav ut på Garmann forlag. Dette er en bok som jeg virkelig har lyst til å anbefale til deg som er pappa, som gave til pappa eller som gave til kjæresten fra pappa (slik at hun forstår hva pappa vil ha på bordet). ”Pappamat” er en enkel hverdagskokebok med enkle oppskrifter og flotte bilder på hjemmelaget og god hverdagsmat og comfortfood. Mat som passer for fine fridager hjemme på kjøkkenet. Det jeg kanskje liker best ved denne kokeboken er at den også vil bli populære blant ungene i huset.DSC_8613 Hvilke barn er det som sier nei til pølser, pizza, pasta, burger, kebab og taco? Selv har jeg to musefletter på 8 og 11 år som begge liker mat og synes det er gøy å bidra på kjøkkenet. ”pappamat” er en fin bok som fungerer godt som guide når jeg hygger meg på kjøkkenet med mine barn. Årets pappa-julegave? Oppskriftene er til 4 personer.DSC_8655

Tacokrydder: Finn frem 2 ss paprikakrydder, 2 ss korianderfrø, 1 ss tørket oregano, 1 ss salt, 2 ss fennikkelfrø og 2 ss spisskummin. Rist krydderet i en tørr panne, knus det i en morter og ha den på et rent syltetøyglass, og vips har du ditt eget tacokrydder!DSC_8668

Guacamole: Ta kjøttet av 4 avocado og knus med en gaffel. Bland så inn 1 finhakket rødløk, ½ finhakket rød chili, 1 fedd finhakket hvitløk, 2 ss lettrømme, 1 neve finhakket koriander, 1 ss korianderfrø (mortet) og saften av ½ lime. Bland godt og smak til med pepper og salt.DSC_8672

Salsa: Finhakk 4 plommetomater og ha det i en bolle. Bland så inn 1 finhakket rødløk, en neve finhakket koriander, 4 finhakkede hvitløk, 4 finsnittede vårløk og 1 ss spisskummin (mortet). Smak til med saften av ½ lime.DSC_8628

Kjøtt: Del 500 gram oksekjøtt i terninger.  Jeg brukte entrecôte. Brun kjøttet i en panne i flere omganger. Ha på 2 ss av ditt hjemmelagde tacokrydder og 2 ss tomatpure . Bland godt og ha på 1,5 dl vann, skru ned varmen og la det hele surre i 10-15 minutter.DSC_8679

Jeg brukte ferdig tacoskjell denne gangen, men har du tid så lag gjerne dine egne – det er enklere enn du tror.DSC_8653 Finn frem ønsket salat, rømme, salsa, guacamole, tacoskjell, revet cheddar og litt frisk koriander. Sett alt på bordet og la folket mekke sine egne varianter av taco. Det er både inkluderende, godt og hyggelig.DSC_8680

Håper du lar deg friste og lager skikkelig fredags-taco i helgen. Ha en strålende helg!DSC_8688DSC_8608

Følg meg gjerne på INSTAGRAM @larsspiser og på FACEBOOK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *