Gresskarsuppe med flaket torsk

DSC_8578OK, jeg innrømmer det med det samme. Jeg er en av de foreldrene som kjøper heksekostymer i PVC, pynter huset med spøkelser og edderkopper, serverer livredde musefletter ”slanger og apehjerner i blodslim” (kjøttboller og spagetti i tomatsaus). De siste par årene har jeg til og med mekket egne Halloween-spillelister på Spotify  slik at ungene som kommer på våre Halloween-fester skal få seg et ekte grøss. Jeg er også en av de foreldrene som egentlig ikke kan fordra at denne nye amerikanske kjøpefesten har fått fotfeste blant ungene i byen, derfor  var det med stor glede jeg så at Telemark Fylkesmuseum, Brekkeparken tok tak og inviterte til en mer norsk variant i år. Her var målet å bli skremt og samtidig få med seg litt av de skumle norske tradisjonene.DSC_8554

Det jeg liker med Halloween er at GRESSKAR nå plutselig er en grønnsak som er mulig å få tak på i butikken. Gresskar er nemlig en veldig fin råvare og i dag har jeg laget en litt spicy suppe av den som jeg serverte sammen med ovnsbakt torsk. Både museflettene og jeg elsket det – så takk for det om ikke annet, Halloween! Oppskriften er til 4.DSC_8570

Dette trenger du:

 • 600 gram torskefilet uten skinn
 • 4 fedd hvitløk, finhakket
 • salt og sort pepper
 • 1 kg matgresskar, kuttet i terninger
 • 4-5 vårløk, finhakket
 • 5 dl fiskekraft
 • 1 boks kokosmelk
 • 2 rød chili, finhakket
 • 4 fedd hvitløk, finhaket
 • 3 ss finhakket fersk ingefær
 • litt saft fra en sitron
 • frisk , finhakket koriander
 • god oliven- eller rapsoljeDSC_8573

Slik gjør du det:

Start med å preppe alle råvarene. Fin frem en raus kjele og sauter hvitløk, chili, vårløk og gresskarterninger i rapsolje på middels varme i 3-4 minutter. Rør underveis. Ha så på fiskekraft og koksmelk, kok opp og la det småkoke til gresskarene har blitt møre. Sil av all fuktighet og ta vare på det. Ha grønsakene i en blender (eller bruk en stavmisker) og spe med kokekraften til du har en ønsket suppe-konsistens. Smak til med saft fra sitron, salt og nykvernet pepper. Hold varm.

Torskefiletene vender du i god olje, har på salt, pepper og finhkket hvitløk. Legg det hele i en ildfast form og la fiken kose seg i komfyrene på 110 grader til den flaker seg (ca 12-13 minutter)

Fin frem varme, dype tallerkener. Øs i suppe. Legg på flak av torsken, dryss over frisk koriander og litt finsnittet chili – SPIS!DSC_8587

Dette er en rett som falt i smak hos både liten og stor her hjemme. Håper du lar deg friste og at du koker en varmende suppe til de du er glad i – enten du liker Halloween eller ei!

4 tanker om “Gresskarsuppe med flaket torsk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *