Tomatsuppe – så mye mer en pulver i en pose!

DSC_8393For de fleste av oss er tomatsuppe synonymt med suppepose, hverdag og dårlig tid. Denne suppen tar litt mer tid en den vanlige ”Toro-posen”, men det er det verdt! Når man skal lese om fristende mat så er det kanskje ikke tomatsuppe som står øverst på ønskelisten, men tro meg, dette er en suppe som du ikke vil angre på å laget når du sitter mett og glad etter å ha slikket suppebollen. Hjemme på gutterommet fikk jeg god hjelp av museflettene til å lage denne suppen og de elsket den. Kanskje dette er en fin rett å få med seg ungene eller barnebarna til å koke sammen med deg i kveld?DSC_7343

Jeg serverte suppen som en hovedrett, men den er også perfekt på et tapasbord eller du kan servere den med kjøttboller eller noen spicy-fiskekaker. Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

 • 2 bokser hermetiske tomater
 • 10-12 cherrytomater, delt i to
 • 4 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 purreløk, grovhakket
 • 4 store sjalottløk, grovhakket
 • 1 rød chili, grovhakket
 • 3 dl god kraft (jeg brukte oksekraft)
 • 2 dl rødvin
 • 2-3 laurbærblad
 • 1-2 ts sukker
 • 2 ts tørket oregano
 • en neven bladpersille, finhakket
 • en raus neve revet parmesan
 • Salt og nykvernet pepper
 • Sitron
 • Rapsolje til stekingDSC_8376

Slik gjør du det:

Start med å steke løk, hvitløk og purre i rapsolje på middelsvarme. Ha på sukker og la det surre i 3-4 minutter. Sukkeret vil da karamellisere seg og gi en fin dybde til suppen. Ha på rødvin, kok opp og reduser til halvparten av mengden.DSC_8477 Ha så i kraften, alle tomatene (også de hermetiske), laurbærblad, chili og oregano. DSC_8370Kok opp igjen, senk så varmen og la suppen småkoke i ca 15 minutter. Ha så suppen i en blender eller kjør den med en stavmikser. Ha suppen tilbake i kjelen, kok opp og smak til med salt, pepper og litt saft fra en sitron.DSC_8302

Finn frem 4 varme suppetallerkener, øs opp suppe og ha til slutt over bladpersille, parmesan og noen dråper med din beste olivenolje. Server suppen med godt brød og smør – SPIS!20131023-183647.jpg

Håper du lar deg friste til å koke en ordentlig god suppe og at du lar suppeposene bli igjen i butikken. Dette er nemlig både sunnere, mer næringsrikt og så uendelig mye bedre. Ønsker deg en matglad og fin dag!

 

1 tanke om “Tomatsuppe – så mye mer en pulver i en pose!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *