Lammekoteletter med himmelsk bønnesalat

DSC_7558En av de viktigste oppdagelsene jeg har gjort etter at jeg ble interessert i mat og koking er viktigheten av gode råvarer, og ikke minst å velge råvarer ut i fra sesong. Da er sjansen stor for at den viktigste faktoren for et godt måltid er på plass. Lager man i tillegg maten fra bunnen av, noe som tar overraskende liten tid når du først er i gang, har du også kontrollen på hva du faktisk putter i deg. Det kan høres selvfølgelig ut, men for de aller fleste av oss er det (eller har vært) liten kunnskap om hva maten man spiser inneholder. Ser du på utvalget av ferdigmat og halvfabrikata som butikkene tilbyr oss blir det tydelig. De færreste vet hva pizzaen og fiskegratengen faktisk består av. Den beste måten å få i seg sunn og næringsrik mat er å lage den selv. Dessuten er det god økonomi i å lage mat fra bunnen av. Dagens oppskrift er et skikkelig godt eksempel på hvor enkelt, sunt og godt et måltid av få gode råvarer kan være. Og lammet, det er i sesong! Oppskriften er til 4 personer.DSC_7525

Dette trenger du:
• 8 lammekoteletter
• frisk timian
• 6 ss god majones (jeg jukset med Hellmans Majones fordi den er bedre enn hjemmelaget)
• 2 finhakkede hvitløksfedd
• 1 stor rødløk, finhakket
• saften av ½ sitron
• aspargesbønner, ferske – to pakker
• 2 ss Rapsolje eller en god olivenolje
• maldonsalt og sort pepper
• mandelpoteter eller amadinepoteter

Slik gjør du det:
Dette er en rett som går raskt unna å få på bordet. Start med å koke opp 2 liter vann med 500 gram salt. Ha i potetene med skallet på. Kok dem møre, hell av vannet og la potetene dampe seg ”tørre”. Hold potetene lune.DSC_7540

Mens potetene gjør seg selv gnir du lammekotelettene inn med rapsolje, litt finhakket frisk timian og salt og pepper. Stek dem i panne eller grillpanne i 3 minutter på hver side og la kotelettene hvile i 5-6 minutter.

Bland sammen majones og finhakket hvitløk. Smak til med litt saft fra en sitron.DSC_7542

Kok opp vann og ha i aspargesbønnene. Kok dem i 2-3 minutter og ha dem over i isvann i 30 sekunder. Ha aspargesbønnen, finhakket rødløk, rapsolje og sitronsaft i en stor bolle. Bland godt og ha på rikelig med maldonsalt.DSC_7555

Legg opp poteter, lammekoteletter, hvitløkmajones og bønnesalaten. Legg ved et par sitronbåter på hver tallerken og dryss over litt frisk timian – SPIS!DSC_7549

Ha en strålende dag! DSC_7554

lam ass…

Dette innlegget finner du på www.ta.no og i papirutgaven av Telemarksavisa, fredag 20.09.13

Følg meg gjerne på Instagram @larsspiser og på FACEBOOK

Se video av hvorfor akkurat BØNNESALAT!

4 tanker om “Lammekoteletter med himmelsk bønnesalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *