BARCELONA – my way

20130715-123550.jpgBarcelona ass – så usansynlig bra by. Mat, kunst, arkitektur, strand, fjell og ikke minst folk – det er til å bli glad av. Jeg reiste i «ensom majestet», men det betyr ikke at det var en tur som ble preget av ensomhet, snarere tvert i mot. Til det var det for mange trivelige folk å dele måltider og opplevelser med underveis. I Barcelona kan alt skje – tro meg…

Jeg skal ikke gå langt inn i alt hva jeg opplevde og ALT jeg spiste, men tenkte å gi noen tips om restauranter som jeg synes er verdt å sjekke ut om du har tenkt deg en tur til Barcelona. Bildene vil fortelle det meste. Har også lagt ved en link under til min barcelona-guide på «stay.com» Sjekk den ut og følg den gjerne. Her vil du få en mer utfyllende guide med infor om navn, adresser, kart og diverse – enjoy!

Her er www.larsspiser.no`s barcelonaguide på STAY.com

Jeg bodde selv på Chic&Basic – Born. Dette mener jeg har perfekt beliggenhet i Barcelona. Langt fra turist-helvete på La Rambla. Det er litt som «Løkka» i Oslo. Kort vei til stranden og tett på utrolig mange av byens beste spisesteder og klubber.20130715-125321.jpg

I tillegg til bra beliggenhet får du gøye rom, skikkelig fresh frokost og «cool vibes» i resepsjon/baren.

20130715-123550.jpg

Det som preger Barcelona «matpolitisk» er først og fremst en veldig stolthet på lokale råvarer og den katalanske måten å tilberede disse. Det er et utall av Tapasbarer. Du finner dem på hvert eneste gatehjørnet. Min er faring med disse er at det er nesten umulig å se fra utsiden hva som skiller den mest geniale fra den mest elendige. Ikke la deg lura av form og innpakkning. Det er kan være «høllet i veggen» er stedet som har verdens beste kokk ved grytene.

20130715-125645.jpg20130715-125825.jpg20130715-125750.jpg20130715-125755.jpg20130715-125745.jpg20130715-125736.jpg20130715-125801.jpg20130715-125344.jpg

Et par eksempel på dette er «CAL PEP». Her er det ikke bordreservasjoner og man stiller seg bare tålmodig i kø sammen med lokale pensjonister og japanske turister. Tenker du at kø IKKE inngår i dine ferieplaner så tenkt om igjen – du må ikke gå forbi dette stedet.20130715-125333.jpg

Et liggende sted er «DOS PALILLOS» Et eventyr av en tapasbar som ligger rett ved et av de museumene du MÅ besøke MACBA – museum for contemporary art. Et tredje sted er BUBO – her har den spanske konditormesteren , Charles Manpel sitt eventyr av en kake- og sjokoladebutikk. Vegg i vegg driver han også Bubo-bar hvor de serverer fantastisk tapas. Har du en forkjærlighet for Foie Gras så får du den både pannestekt, i terrine og på burgeren her – sweet lord!20130715-123657.jpg

Sjømat får du mye av i Barcelona – særlig nede i havnen og langs strendene. Kanskje den beste (det MÅÅÅÅ den være) er PASSADIS DEL PEP. Her finnes ingen prangende skilt eller innkastere, kun en dør i en murfasade. Åpne døren, gå inn den 10 meter lange og 1 meter brede korridoren og gjør entre i en annen verden. Her er det gamledager og service som gjelder. Politikken er «No meny, no fuzz», noe som betyr at du spiser det som blir servert og sier stopp når du er stappmett – fantastisk!20130715-125818.jpg20130715-125807.jpg20130715-125841.jpg20130715-125833.jpg20130715-125850.jpg20130715-125410.jpg20130715-123722.jpg20130715-125859.jpg20130715-125907.jpg

Vil du ha FINE DINING er også mulighetene mange. Jeg endte opp med å spise på Espai Sucre. Dette er et kompetansesenter på DESSERT, men som også har en restaurant som serverer dessertmenyer. Jeg spiste en meny som også inneholdt skalldyr og kjøtt, men også disse rettene var influert av den søte verden. Her ble skillene mellom smak, tekstur og form lekt med og det var helt utrolig godt og gøy!20130715-125657.jpg20130715-125651.jpg20130715-125730.jpg20130715-125703.jpg20130715-125718.jpg20130715-125723.jpg20130715-125711.jpg

Siste kvelden spiste jeg på ROCA MOO. Her er det de tre Roca-brødrene som styrer. Disse gutta danket nettopp ned NOMA av tronen og innehar førsteplassen på «theworlds50bestrestaurants» Selv om jeg satt alene ved bordet denne kvelden var jeg en lykkelig mann – makan til mat!

20130715-125540.jpg20130715-125531.jpg20130715-125435.jpg20130715-125446.jpg20130715-125454.jpg20130715-125510.jpg20130715-125504.jpg20130715-125425.jpg20130715-125522.jpg20130715-125557.jpg20130715-125548.jpgSom du skjønner reiste jeg mett hjem fra Barcelona (selv om jeg bare har tatt med noen av måltidene i dette blogginnlegget) I tillegg kom alle opplevelsene med kunst, arkitktur, folk og solbrenthet. Skal du på vennetur, familetur eller reiser alene som meg – gled deg! Og til spesielt til deg som sitter hjemme og ikke har noe reisefølge – bare reis, du vil ikke angre! Noen ganger kan en reise i #ensommajestet være et eventyr. God sommer videre!

 

10 tanker om “BARCELONA – my way

  1. Sava, så digg dette ser ut, Lars! Her er mange gode tips til bursdagsturen min i oktober. Takk for at du deler så sjenerøst 😀

  2. Hei Lars! Denne bloggposten er jeg virkelig glad for. Har vært i BCN 10-12 ganger både privat og i jobbsammenheng, men aldri bodd i området du bodde. Har trivdes godt i Graciaområdet (prøv det en gang), men neste gang skal jeg helt klart prøve El Born-området, ikke minst pga alle de lekre restaurantene du nevner.
    Kjempesmart og kjempesnilt å legge ut link til Stay, det har jeg faktisk aldri tenkt på å gjøre. Jeg skriver en god del fra reisene mine og da er det jo genialt å dele på Stay.
    Så takk skal du ha både for tipset og for at du gjorde det.

    • Hei Torill – så fint at du fikk med deg linken til «stay»! BCN er jo bare et eventyr, og siden du har vært der så ofte tenker jeg at du har bra tips – skal sjekkes! Ha en fin sommer videre 🙂

  3. Tilbaketråkk: Barcelona

  4. Dette var innlegg til å få vann i munnen av! Mange gode tips fra en herlig by. Jeg følger bloggen din og de mange flotte bildene dine på Insta med stor interesse – inspirende! 🙂
    Hilsen Githa

    • Hei Githa! Så hyggelig at du likte Barcelona-synsingen min 🙂 Kan jeg spørre om hva du heter på IG – så jeg kan si «hei» der? Ha en super sommer videre! Mvh larsspiser

      • Takk Lars og det samme til deg! Vi deler noen store lidenskaper med foto, mat, reiser men jeg stiller i en litt annen klasse enn deg, men det er fint å bli inspirert og ha noe å strekke seg etter! Jeg er githaxxx på IG.

        Hilsen Githa Kristensen

  5. Hei Lars…. takk for at du deler dit kunnskap om mat med oss andre. For min del er jeg kun «hobbykokk», men leser det meste jeg kommer over av blogger om mat, som igjen gir masse inspirasjon. Gulasj-suppen din var uimotståelig,,,mmm.

    Er så frimodig å spørre deg om tips til en restaurant i Barcelona som ikke er for stor, men som har en intim atmosfære, god tapas og hvor vi skal feire min manns 65-årsdag sammen med gode venner. Tror du det òg hadde vært mulig å fått til et overraskende innslag i form av en sang eller to under måltidet (eller før /etter)? Det var dessverre ikke ledige rom på det hotellet du anbefaler, men vi har fått rom til alle 6 par på Hotel Lleo.
    Utrolig takknemlig for svar fra deg.
    Vennlig hilsen

  6. Tilbaketråkk: Wannabe foodies i Barcelona - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar til Githa Kristensen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *