BURGER

DSC_5580Har du merket at feriefølelsen har begynt å snike seg inn i gangene på jobben de siste dagene? At Gundersen i nabo-oppgangen har bedt deg ta inn avisen de neste 3 ukene og at tanken på hengekøya stadig dukker opp i hodet når den slitsomme kunden spør etter “riktig størrelse”? Saken er at det er NÅ sommeren er her. Vi er godt i gang med juni-måned og behovet og lysten på late dager presser på. Selv smører jeg meg med tålmodighet noen uker til, men jeg lar ikke være å ikke finne frem feriekjøkkenet (les:grillen) og mekke noen fete burgere etter jobb. Uansett om du er på campingen eller på jobben når du leser dette – du vil ikke anger på å forsøke deg på noen skikkelige hjemmelagde burgere. Oppskriften er til 4 rause burgere.

Dette trenger du:

Til burgeren:

 • 400 gram karbonadedeig
 • 400 gram kjøttdeig
 • 3 finhakkede hvitløksfedd
 • 1 finhaket rødløk
 • 1 finhakket rød chili
 • 3 ss HP-sauce
 • 2 ss Worcestershiresaus
 • 1 raus neve med friske urter, f.eks. oregano og basilikum
 • 1 egg
 • Salt og sort pepper
 • 4 gode hamburgerbrødDSC_5569

Tomatdressing:

 • 8-10 store og skikkelig modne tomater
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 rød chili, finhakket
 • 2-3 ss rødvinseddik
 • 6-7 ss god majones – jeg bruker alltid ”Helmanns” om jeg ikke hart id til å lage den selv
 • salt og pepper

Tilbehør:

 • 4 ferdigkokte maiskolberDSC_5574

 

Slik gjør du det:

Burgerne: Finn frem en stor bolle og bland samen alle ingrediensene til burgeren. Kna det hele godt sammen med rene hender og form farsen til 4 rause burgere. Jeg bruker runde former (se bildet) slik at burgerne blir like tykke og store. Det er ikke viktig, men da er det store sjans for at du får samme stekegrad på burgerne.

Burgerne griller du på direkte varme (rett over der brenneren eller kullet ligger) i 2-3 minutter på hver side. Så legger du burgerne over på indirekte varme, setter lokket på grillen og lar burgerne hvile seg inn til de er perfekte (ca 6-7 minutter)DSC_5564

Tomatdressingen: Del tomatene I båter og fjern “kjernen”. Del så tomatkjøttet i små terninger og ha dem i en bolle sammen med hvitløk, chili og majones. Smak til med rødvinseddik, salt og pepper. Sett dressingen kaldt til du skal servere.

Maiskolber: Del maiskolbene i ønskede biter (2 eller 3) og grill dem til de har fått en fin farge.

Så er det bare å montere burgerne og her er det kun fantasien og smaksløkene som setter begrensningene. Jeg brukte salat, rødløk og parmesan. Hva du vil ha velger du selv!DSC_5584

Dette er det perfekte sommer-momse-måltidet for meg. Håper du lar deg friste av oppskriften og velger din egen super-burger fremfor McDonalds i helgen. Ha en fin sommerhelg med mat og drikke!

Følg meg gjerne på Instagram @larsspiser og på Facebok

15 tanker om “BURGER

 1. Slurp!

  Nei jeg har ikke vært på Mækkern på over ett år. Jeg vil ha sånne her burgere jeg også. Jeg skal vise bildene dine til mannen min og så får jeg sikkert noe sånt i sommer jeg også.

  🙂

 2. Bra oppskrift!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

 3. Og til denne deilige burgeren passer en Brown Ale perfekt. Prøvde Nut Brown Ale fra Samuel Smith forleden og den satt som et skudd! Er du interessert finner du mange tips om øl og matkombinasjoner på min blogg!

 4. Hei Lars,
  jeg er helt «hekta» på burgere og er veldig glad i å lage dem selv. jeg har lett i flere butikker etter hamburgerformen din (eller ringen – eller hva du velger å kalle den ;)) men jeg finner den igen steder. Hvor har du kjøpt din ?
  Takk for en flott matblogg – veldig inspirerende !
  Hilsen Annette

  • Hei Annette! Så herlig at du finner inspirasjon her inne 🙂 «burger-ringen» (ler) har jeg kjøpt i USA, men jeg er sikker på at storkjøkkenbutikker kan skaffe det! Kos deg videre med sommer og burgere 🙂 Mvh Larsspiser

 5. I går var det andre gang vi har spist denne herlige burgeren. Jeg har ikke vært så veldig glad i burger, men denne er jo bare helt supergod, med tilbehøret og alt!
  Takk for gode oppskrifter! Vi digger det her i huset!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *