Torsk, grill og grønt

DSC_5607I går bare MÅTTE jeg ha noe godt å spise. Så her kommer gårsdagens middag på #gutterommet – en enkel og perfekt grillrett som bare tar noen minutter å tilberede, men som du forhåpentligvis ikke vil glemme med det første. Råvarene her er viktige. Fersk torske-loin, herlige hvite asparges, sukkererter, seterrømme og en god sennep.

Jeg hadde bestemt meg for å grille fisken, men været var i ulaget denne dagen så jeg endte opp med en grillpanne på komfyren. Tillater været deg å tenne grillen så ikke nøl – det blir om mulig enda bedre. Oppskriften er til 4 personer.DSC_5598

Dette trenger du:

 • 800 gram torskeloin (kan godt bruke laks eller annen hvit fisk om ønskelig)
 • 1 bundt hvite asparges
 • 1 pose sukkererter
 • 1 beger seterrømme
 • 2-3 ss grøvkornet sennep (jeg brukte A L`Ancienne)
 • 2 ss usaltet smør
 • Litt saft fra en sitron
 • Salt og sort pepperDSC_5586

Slik gjør du det:

Start med å preppe råvarene – skrell aspargesen og del den i biter på ca 3 cm, vask sukkerertene og salt fiskefileten. Jeg salter alltid torsken godt i 20-30 minutter – da blir den fastere i fisken, noe som også hjelper godt når du skal ha den på grillen)DSC_5590

Kok opp vann og kok asparges og sukkererter ”al dente” i godt saltet vann. Det tar ca 2 minutter. Hell av vannet og ha i 2 ss usaltet smør og noen dråper saft fra en sitron. Hold varmt.DSC_5591

Sausen føles nesten pinlig å skrive om. Den er bare for enkel til å være så himmelsk god, men slik er det altså. Ha rømme og sennep i en kjele – bland godt. Varm opp til kokepunktet og smak til med pepper og salt. Hold varm.

Gni fisken inn med litt nøytral olje, for eksempel rapsolje. Ha på litt sort pepper. Salt er den allerede. Grill fisken på folie på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Alternativt steker du den i grillpanne eller stekepanne i usaltet smør.DSC_5603

Så er det bare å legge det hele opp. Jeg lagde retten til to personer og serverte den på et fat som på bilde. Så enkelt og så godt. Håper du lar deg friste av grillen,  herlige grønnsaker i sesong og godt selskap. God helg med mat & drikke!

Følg bloggen på INSTAGRAM @larsspiser og på FACEBOOK

3 tanker om “Torsk, grill og grønt

 1. Hei Lars!

  Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *