foie gras ass

DSC_4592Om jeg må velge en livrett, så tror jeg det nesten må være pannestekt foie gras (ande/gåselever). Dette er jo helt hypotetisk – for jeg liker i realiteten «all» mat. Denne fete, lite dyrevennlige, dyre og vanskelig tilgjengelige råvaren er et eventyr. Jeg legger all moral til side og kliner til når jeg får tak i foie gras. DSC_4582

En slik råvare skal det ikke tukles for mye med. Til denne retten trenger du 70-100 gram foie gras per person, en ren skarp og varm kniv, syrlig eple, en god balsamico, maldonsalt og sort pepper.DSC_4581

Start med å sjekke at det ikke er for store vener i det stykket du har. Fjern eventuelt de som er der. Del leveren i skiver på 2 cm. Ha på godt med salt og pepper. Så varmer du en teflonpanne eller jernpanne skikkelig. Stek så leveren i 60 sekunder på den ene siden. Snu den og stek den i 40-50 sekunder på andre siden. Da får du en herlig karamellisert stekeskorpe og en fromasjaktig konsistens i kjernen. Steker du foie gras for lenge vil du sitte igjen med en flytende masse – så PASS PÅ.DSC_4585

Legg foie gras`n til side og ha eple (skåret i små terninger) i andefettet sammen med en klunk god balsamico. La det få 2-3 minuter i pannen slik at eplene suger til seg fett og balsamico, men sammtidig er crispy.DSC_4590

Legg opp foie gras på tallerkener og øs på eplebiter og sjy – SPIS.DSC_4592

Your in for a treat!

6 tanker om “foie gras ass

    • Slett ikke dumt – men det er tenkt som forrett! Hadde det vært opp til meg ville jeg hatt det til forrett, hovedrett og dessert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *