rekesuppe – sweet lord!

DSC_3679Det er jo det indre som teller, også når man snakker om reker. Alikevel er det rekeskallet som gjør denne retten til kanskje den aller beste suppen jeg har laget noen gang. Den tar litt tid å lage, men gudene skal vite at det er verdt hvert minutt!DSC_3654

Reker er jo for de fleste av oss mest fristende på sommerhalvåret, men det er nå på vinteren rekene er på sitt beste. Store, fulle av rogn og freshe etter å ha kost seg i iskaldt hav. Da er det jo genialt å bruke denne fantastiske råvaren i en varmende suppe, samtidig som man virkelig får en følelse av sommer når man spiser den foran peisen! Oppskriften er til 4 som vanlig.DSC_3664

Dette trenger du:

 • 1 kg ferske reker
 • 1 stor fenikkel skåret i tynne skiver
 • 1 gul løk, finhakket
 • 1 gulrot, skåret i skiver
 • 1 ts cayennepepper
 • 2 ts paprikapulver
 • 1,5 ss god tomatpuré
 • 2 l vann
 • 2,5 dl fiskekraft, jeg brukte den fra Jacobs Utvagte
 • 2-3 ss  crème fraiche
 • 30 gram usaltet smør
 • salt og hvitpepper
 • sitron
 • dill

Slik gjør du det:DSC_3658DSC_3661

Start med å rense rekene og ta vare på alt skallet. Legg skallet og rekene i hver sin bolle. Ha så løk og gulrot i en stor gryte med 1 ss smør og fres dem på god varme i et par minutter. Ha på paprikapulver og cayennnepepper, rør rundt og la det frese videre med grønsakene. Ha så i tomatpureen og la det hele frese videre i 3-4 minutter. Nå er det tid for å ha alt rekeskallet i gryten. La det steke i ca 10 minutter mens du rører hyppig. Ha varmen på middels og sørg for at det ikke svir seg.DSC_3666

Etter 10 minutter har du i fiskekraften og vannet. Rør rundt og kok opp. Nå skal suppen koke i ca 30 minutter uten lok – rør av og til. Når tiden er inne siler du av suppen og har den tilbake på komfyren. Vil du ha en mer intens suppe kan du koke den avsilte suppen litt til. Pisk inn creme fraish og smak til med hvit pepper og eventuelt litt salt, men pass på og smak – suppen er allerede ganske salt pga rekeskallet. Helt til slutt pisker du inn terninger med kaldt usaltet smør. Etter at smøret er i suppen må deb IKKE koke om du ønsker en suppe som ikke skiller seg!DSC_3675DSC_3677DSC_3680

HA den finkuttede fenikkelen i en liten gryte å sauter den kort, 2-3 minutter i litt smør og ha til slutt i noen dråper saft fra en sitron.

Så er det å legge opp fennikel og reker i en stor suppetalleken, øse suppen rundt garnityret og pynte med litt dill – SPIS!DSC_3688

Jeg serverte suppen med godt brød. Selv spiste jeg kun suppe, mye suppe. Hvem vil bli mett på brød når man har slike smaker i skjeen?!

8 tanker om “rekesuppe – sweet lord!

 1. Jeg er mett og enda sitter jeg her og svelger, etter bare å ha lest oppskriften! Jeg tror deg når du sier, Sweet Lord!!!

  • Sweet lord, Live! Jeg er som oftest fornøyd når jeg har laget en ny rett – denne rekesuppen gjorde meg helt fullstendig lykkelig! Håper du forsøker deg på oppskriften 🙂 God påske! Mvh larsspiser

 2. Hei Lars, prøvte denne i går og den smakte mye og kraftig, men den fikk ikke den lekre orange fargen som er på din suppe, ble mye brunere – noen forslag til hva jeg kan ha gjort feil? Det var mye rogn i de rekeskallene jeg brukte, jeg hadde kanskje litt store teskjeer med krydder, men løk/gulrotmiksen var bare surret – ikke brunet. Jeg har prøvt å lage skalldyrsuppe tidligere også og den ble heller ikke «vakkert orange», og der skulle vin oppi uten at skallet skulle brunes noe særlig først. Håper på supertips slik at jeg kan få til en vakker variant en gang :O)

  • Hmmm – sannelig ikke sikker på hva du gjør «feil» siden du får en slik farge. Jeg har selv øaget den med mye rogn i rekene uten at fargen har lidd av den grunn. Jeg bruker godt med paprika i suppen – det kan være med å forsterke fargen. Jeg bruner løk/gulrot sammen med krydder og tomatpure – i min 10 minutter. Det kan også ha betydning.
   Kan bare ønske deg lykke til i nye forsøk 🙂 Mathilsen larsspiser

 3. Lagde denne i dag…… Taaaaaakk for en deilig suppe. En ny måte å bruke reker på for min del.skalgjentas!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *