Tysk pølse på påsketur til Italia

DSC_3605Jeg vet det, tyskland har ikke bidratt med for mange godsaker til den kulinariske førstedivisjonen. Ofte er det ”snitzel und sauerkraut ” som tenkes på når man hører mat og Tyskland i samme setning. Men det er en ting tyskerne kan og det er å lage gode pølser. I dag har jeg valgt å ta utgangspunkt i en bratwurst som produseres for ”Jacobs utvalgte” og parre den med min versjon av ”pasta al arrabiata”, en HOT og søtlig tomatsaus som matcher den smaksrike og godt krydrede pølsen godt.DSC_3589

Denne pølsen er å få kjøpt i godt utvalgte matbutikker. Det jeg liker best med den er at den er rå og ikke varmebehandlet. Pølsa har høyt kjøttinnhold, er ganske grov og er fint tilsmakt med merian og karve. Klassisk følge til disse pølsene er sterk sennep og surkål, men sjekk den ut sammen med disse italienske smakene – det funker kjempe bra! Oppskriften er til 4 personer.DSC_3595

Dette trenger du:

 • 8 bratwurst, helst de rå fra Jacobs Utvalgte
 • 1 pose med fullkornpasta, jeg brukte ”skruer”
 • 2 rødløk, finhakket
 • 4 fedd hvitløk, finhakket
 • 4-5 syltede rød piri piri, alternativt 2 røde chili (jeg liker tomatsausen HOT)
 • 2 bokser med gode hermetiske tomater
 • 3 ss finhakkede soltørka tomater
 • 1-2 ts sukker
 • 1 ss rødvinseddik eller en liten klunk rødvin (½ dl)
 • ½ ts knuste karvefrø
 • ½ ts merian
 • litt frisk timian
 • en raus neve revet parmesan
 • 12-15 gode småtomaterDSC_3582

Slik gjør du det:DSC_3583

Start med å kutte løk, hvitløk og piripiri/chili. Ha det en liten gryte sammen med god olivenolje og sauter det til det er blankt sammen med sukkeret. Løken skal bli blank og karamellisert, ikke brent. Ha så i de hermetiske tomatene, rødvin (rødvinseddik), merian, karve og de soltørkede tomatene.DSC_3600

La det koke opp og la det koke i minimum 15-20 minutter. Smak til med salt og sort pepper. Sausen kan gjerne lages dagen i forveien om du vil det – den blir bare bedre.

Mens sausen godgjør seg legger du småtomatene i et ildfast fat i ovnen, 15 minutter på 180 grader.DSC_3586

Kok pastaen i saltet vann til den er al dente. Hell av vannet og ha på litt god olivenolje.DSC_3603

Pølsene stekes på høy varme i en grillpanne i 5-6 minutter på begge sider. La så pølsene hvile i 3-4 minutter. Del pølsene i to.DSC_3599

Bland så pastaen sammen med arrabiata sausen. Ha det i store dypetallerkener, strø over parmesan, småtomatene, pølsebiter og pynt tilslutt med litt frisk timian.DSC_3612

Jeg bare elsker den sterke, men søtlige tomatsausen, hintet av krydderiene fra den salte pølsen, den smeltende parmesanen og den alltid trøstende mettheten som pastaen sørger for. Dette er perfekt etter skituren eller turen langs kyststien.

2 tanker om “Tysk pølse på påsketur til Italia

 1. Dette så godt ut og var en original ide å bruke Bratwurst på! Jeg føler meg imidlertid forpliktet til å korrigere deg litt altså: Tyskland har masse å by på av førsteklasses mat – ikke bare Bratwurst og Schnitzel. Aspargessesongen er for eksempel rett rundt hjørnet her. Og dersom man ser på antallet restauranter som er dekorert med Michelinstjerner, ligger Tyskland på andreplass i Europa :o)

  • Ja, du har helt rett når det kommer til Tyskland som restaurant-land! Aspargesen er også fantastisk, MEN som halvt tysk og som stadig reisende i Tyskland er jeg redd for at jeg står ved at Tyskland ikke leverer særlig mye orginalt av retter og råvarer fra tradisjonsmaten. Spiser til stadighet på fantastiske restauranter der, men da er det i hovedsak fransk- og italienskinspirert (michelin)
   Men tyskland i aspargessessong med skinke og hollandaise er opptur 🙂

   mvh Larsspiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *