Nisse-dessert

Når det kommer til julemat og tradisjoner så vet jeg jo at man ikke skal blande seg. Samtidig er det overraskende mange som har sendt meg e-post og meldinger på bloggen om en god oppskrift på riskrem. Selve riskremen må jo være noe av det enkleste man kan lage, om man kan kalle det å blande kald grøt og krem for å ”lage” mat. Uansett så drister jeg meg i dag til å presentere riskremen slik som den serveres på kjøkkenet mitt.

En god riskrem skal være søt, men samtidig være frisk. Den må være myk, men samtidig ha noe som gir tykkemotstand og ”crunch”. For å få til dette velger jeg å ha en usukret krem, en søt og syrlig kirsebærsaus og en blanding av finhakkede mandler og knuste biscotti (søt og hard italiensk mandelkake).

Til dette kan det passe med en god vintage portvin…  Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

  • ¼ kremfløte
  • 1 liter kald grøt
  • 2-3ts vaniljesukker
  • 5-6 biscotti (eller annen søt kjeks)
  • en raus neve hakkede mandler
  • 1 boks hermetiske kiresbær
  • 1 ss sukker

Slik gjør du det:

Start med å koke grøt som du pleier og avkjøl den. Dette er perfekt å gjøre dagen før.

Så pisker du kremfløten sammen med vaniljesukkeret til krem – ikke for stivt! Så blander du det hele forsiktig sammen med en slikkepott uten å ”slå” kremen flat. Sett kaldt til du skal servere.

Så har du kirsebærene i en gryte sammen med litt sukker. Kok opp og la den putre forsiktig til sausen har blitt noe redusert. Hold varm.

Knus så biscotti og hakk mandler. FERDIG. (Oppskrift på fantastiske biscotti finner du HER)

Så er det bare å servere – riskrem med lun kirsebærsaus og knasende garnityr.

 

2 tanker om “Nisse-dessert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *