Gaver til å spise opp

Jeg synes den fineste gaven man kan gi er noe av seg selv. Derfor elsker jeg å be venner hjem, bespise dem og dele livet sammen med dem. Slike gaver av vanskelige å pakke inn og noen venner bor for langt unna. Derfor hender det at jeg mekker sammen noe på kjøkkenbanken og sender en smaklig gave til venner jeg savner og tenker på. Hiver du deg rundt rekker du å få laget en gave til en tante på Høydalsmo eller en onkel i Amerika.

Dette trenger du og slik gjør du det:

 • “HOT” mango & nøtter i honning:
 • 1 raus neve tørket mango
 • 1 raus neve pecan-nøtter
 • 1 raus neve pistajnøtter
 • ½ finhakket rød chili
 • 1 rent glass, type “norgesglass”
 • Akasiahonning

Her har jeg laget en veldig enkel gave med tørket mango, chili, pecan & pistasjnøtter i akasia-honning. Dette er en super enkel sak å lage, den er vakker å se på og innholdet er perfekt følge til faste oster. Start med et rent glass med lokk. Legg tørket mango, finhakket rød chili og nøtter lagvis, fyll på med honning mellom hvert lag. Finn frem et fint bånd eller litt hamp som jeg har gjort og heng på et kort til din utvalgte venn.

Biscotti:

 • 120 g mandel
 • 100 g hasselnøtt
 • 150 g smør
 • 250 g sukker
 • 400 g mel
 • 2 ta bakepulver
 • 3 store egg
 • Zest av en appelsin 

Start med å steke mandlene og hasselnøttene i ovn ved 200 grader i ca.15 minutter – avkjøl. Bland så smør, sukker, mel, appelsinskall og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bland inn eggene og de avkjølte hele nøttene. Siden nøttene er ristet i ovn er de sprø og trenger ikke å deles/hakkes før de tilsettes i deigen. Rull deigen til pølser, ca. 2 cm i diameter. Legg deigpølsene i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Deigpølsene plasseres med litt avstand på et stekebrett og pensles med eggehvite. Stek kakene midt i ovnen ved 180 ˚C i ca. 25 minutter. Jeg bruker varmluft – det er med å tørke biscottiene. Ta “pølsene” ut av ovnen og del dem i 1 cm tykke skiver på skrått. Bruk en skarp brødkniv. Dette gjøres mens de fortsatt er varme. Legg skivene tilbake på stekebrettet og stek dem videre i 10 minutter, avkjøl. Legg biscotti`n på glass og heng på en nevnelapp – ferdig!

Håper du lar deg inspirere og koker sammen noe fine gaver til en du er glad i – god helg!

10 tanker om “Gaver til å spise opp

 1. Dette er bare gotte-gotte-godt! Litt mer nøtter og chili og litt mindre honning, så er detperfekt til ymse oster og (gresk)youghurt.

 2. Tilbaketråkk: Nisse-dessert | Lars spiser, drikker & synser

 3. Har nå laget et glass som står og godgjør seg til 2. juledagslunsj. Du og da, som jeg gleder meg 🙂
  Ønsker deg en riktig god og fredfylt jul, vennen <3

  • Hei Benedicte, og beklager sent svar!
   Holdbarheten er i hvertfall 3 mnd om du er nøye med å bruke helt rent utstyr og glass 🙂

 4. Tilbaketråkk: Chili, tranebær og nøtter i honning - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *