Sashimi

Jeg liker å ha mange baller i lufta. Jeg liker å jobbe, og jeg liker å jobbe med forskjellige ting. Arbeid for meg betyr sykehus, sang og mat. Det spenner vidt – i går startet dagen med fletting av musefletter, så noen timer på sykehus, for deretter å avslutte dagen med  premiere på årets juleturne med Oslo Gospel Choir i Drammen.  Arbeidsoppgavene står ikke i kø om dagen, det er som om de kommer mot meg som om jeg kjørte i 100 km/t mot kjøreretningen på E18 – krevende, men gøy!

Når man da skal ha seg mat, og helst ikke junk, er det ofte jeg sverger til det jeg mener er verdens beste fastfood – SASHIMI. Kan være du synes «sashimi» høres fancy ut, men slapp av, det er ikke det. Vi snakker om få ingredienser, en skarp kniv, rene hender og 3-4 minutters arbeid, og vips, du har en sunn, næringsrik og kjapp middag. Oppskriften er til 1, så den bør være lett å gange opp til de du skal bespise.

Dette trenger du:

 • 150 gram salmalaks per person, back loin brute jeg.
 • 2 vårløk
 • 1 ts wasabi
 • en klunk soyasuas
 • en klype sesamfrø

Slik gjør du det:

VASK hendene, finn frem en ren skjæreplate og din skarpeste kniv. Fin snitt vårløk. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne i ca 1 minutt. Kutt laksen i 2 mm tykke skiver. Legg laksen ut over et rent fat, strø over vårløk og sashimi og ha litt wasabi ved siden av. Ha litt soyasaus i en bolle. VIPS, ikke sant – maten er klar. 

Jeg bare elsker slik fastfood og mulig får jeg på meg dressen også på neste konsert!

Ha en finfin torsdag!

Følg gjerne «Lars spiser, drikker & synser» på Facebook. På INSTAGRAM finner du meg som «larsspiser»

20 tanker om “Sashimi

 1. Hei Lars!

  Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

 2. Namnam! Men:
  1) Mener du faktisk 2 mm?! Det er veldig tynt?
  2) Kan du anbefaler noe annen fisk som kan brukes? Har nesten spist meg lei på laks nå… 🙂

  • 3 da 🙂 selv liker jeg så tynne skiver jeg klarer, men smaken er jo eventyrlig uansett! Jeg har brukt mye Strøm-torsk, som er slaktet og pakket som salma – det er supert! Fisk fra fiskedisken ellers er eg skeptisk til når jeg skal spise den rå 🙂

   • Takk for svar, må se etter Strøm-torsk!
    OG: Jeg liker også tynn sashimi, men det er vanskelig å få det pent og rett så tynt… Får kanskje ønske meg ny fiskekniv til jul 🙂

 3. Hvis du har litt bedre tid er denne sausen SUPERgod:

  -Soya (ca en halv liten Kikkoman-flaske)
  -Olivenolje (ca halvparten av mengden soya)
  – Fersk ingefær revet på rivjern (IKKE bruk sushi ingefær, dette er så mye bedre! Ca et par cm. Eller mer. helst mer)
  – Hvitløk revet på rivjern (Et par-tre fedd. smaken blir bedre når du river istedet for å presse)
  – 1 finhakket chili. (fjern frøene:))
  – Saften av en halv lime
  – Ca en teskje honning
  – Sesam&Wasabi krydder fra Santa Maria. (Jeg syns faktisk det er bedre enn om du tar wasabi og sesam ubehandlet)

  Smak det til (spesielt med lime og honning), men er ca dette jeg bruker for en liten Salma. Rør godt så honningen løser seg opp, og legg lakseskivene oppi blandingen et par minutter. Bruker grovhakket vårløk på toppen:) Det er… SÅ godt! Tar litt lenger tid, men veldig verdt det.

 4. Hei 🙂

  Har du tilfeldigvis sett «Sjøørretlandet» med Lars Lenth, Pål Kroghvold og Andreas Fismen?

  I en sekvens der Fismen og Lenth får laks på tørrflue, lager Lars sashimi, og jeg lurer veldig på hvilke ingredienser han bruker til sausen. Ser ut som han bare blander soyasaus med en grønn slags pasta fra tube. Håper du kan hjelpe meg med å fortelle hvilken pasta dette kan være. Wasaibi kanskje? Takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *