Museflettelykke

Fredag i oktober. Museflette 1 er hjemme fra skolen og vi har tatt skoledagen hjemme. På timeplanen (som vi har laget  sammen) står det to fag – Norsk og Mat & Helse. I norsk så er det Roald Dahl og boken SVK – herlig for både museflette og pappa. I Mat & helse er det koking. Vi har øvd på å bruke «kokemonsteret», sett på de forskjellige knivene og øvd oss på ml VS dl. Musefletta har fått lov til å prøve ALT og vi har kost oss skikkelig. Når jeg skriver ALT så mener jeg alt – inkludert den mest fristende og skarpe kokkekniven, og det gikk som det måtte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slike dager er fantastiske! Når man er alenepappa til to barn som jeg er, er det ikke så ofte man får tid en til en. Så når en av museflettene ikke kan på skolen er det like greit å gjøre dagen fin, og få til en opplevelse for oss begge!

Retten vi lagde til lunsj (og nei, museflette 1 elsket ikke resultatet, men elsket nudlene) ble en thai-gryte med laks. Blir du fristet av bildene kan jeg betrygge deg på at maten smakte enda bedre! Oppskriften er til 2.

Dette trenger du:

 • 250 gram laksefilet – jeg brukte back-loin fra SALMA
 • 1 liten rødløk
 • 2 fedd hvitløk
 • en neve sukkererter
 • 1 rød paprika
 • 1 lime
 • 1 pakke nudler – jeg brukte ferdigkokte
 • 1 ss fishsauce
 • 2 ss red chili-paste
 • 1 boks kokkosmelk, jeg brukte «light» med kun 6% fett
 • 1/2 rød chili
 • frisk koriander

 

Slik gjør du det:

Dette er en rett som tar 10 minuter å koke sammen når du først har kuttet og skåret ingrediensene klart. Start med å kutte laksen i terninger – ca 2×2 cm. Snitt sukkerertene i to. Kutt rødløkenog paprika i to og snitt dem igjen i skiver. Finhakk hvitløk og koranser. Slik – nå er du klar til å koke.

Finn frem en Wok eller en panne med høye kanter. Ha i 2-3 ss nøytral olje og fres rødløk, hvitløk, paprika og sukkererter i et par minutter. Ha så i chili-paste`n og la det få en omgang i den varme pannen.

Så har du på kokosmelk, fishsauce, de ferdige nudlene og saften av 1/2 lime. Fishsauce`n er salt så smak til sausen til du synes det holder. Ha til slutt i hakket, frisk koriander og lakseterningene. Laksen trenger ca 3 minutter i den varme sausen. Ikke rør så veldig nå, da vil laksen gå i oppløsning – rør kun forsiktig med en tresleiv for å snu lakseterningene etter 2 minutter. Så er maten klar. Ha det hele i store, dype, varme tallerkener – dryss over litt korander og finsnittet rød chili – SPIS!

Dette er varmende, fresht, sunt og skikkelig godt – ENJOY!

Og du – la ungene delta i matlagingen. Jeg er ikke så flink til å gjøre det selv – det går jo litt hurtigere når jeg koker alene, men resultatet blir like godt og barna blir både opplyst, glade og interesert. Ha en strålende helg!

5 tanker om “Museflettelykke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *