Mat til sultene mannfolk

Mat til sultene mannfolk… og til alle andre som lar seg friste av et realt stykke kjøtt!

Dette er perfekt mat til kvelden med gutta eller for barske damer. Hele ideen er en hardt stekt entrecote med blodig kjerne, stekte poteter som har fått kost seg i smør eller god olje, og rå rødløk som gir en friskhet og sting til retten. Hva du velger å servere som tilbehør er opp til deg. Gutta som satt rundt bordet hjemme hos var godt fornøyd med bernaise, asparges og smørstekt østerssopp. Oppskriften er til 4 personer, sultne personer.

Dette trenger du:

 • 4 tykke skiver av entrecote, på ca 250 gram hver
 • 12-14 mandelpoteter
 • 2 rødløk
 • 300 gram østerssopp
 • En bunt asparges
 • Frisk timian
 • 2 fedd hvitløk
 • Olje til steking av kjøttet/poteter
 • Smør til steking av østerssopp
 • Rikelig med salt og nykvernet pepper
 • Ingredienser til din perfekte hjemmelagde bernaise, sauspose fra Toro eller gjør som meg – juks deg til en kjapp og god saus med ferdig bernaise fra Jacob`s. Alt er lov, så gjør det du har tid til!

Slik gjør du det:

Start med og vask potetene. Del dem i tynne båter og ha dem i langpannen. Så har du på en god olivenolje, to knuste fedd hvitløk og rikelig med maldonsalt og nykvernet pepper. Bland det hele godt og sett potetene inn i varmluftsovn på 225 grader. Potetene er ferdige når de er blitt sprø og fått fin farge.

 

Mens potetene gjør seg selv så finner du frem østerssoppen og freser den på sterk varme i en panne sammen med 2-3 ss usaltet smør og 3 ss hakket, frisk timian. Østerssopp svetter ikke ut noe særlig fuktighet så stek den skikkelig til den får en litt sprø stekeflate. Hold varmt.

Så er det entrecote`n. Sørg for at den har ligget noen timer på kjøkkenbenken slik at den er fint temperert. Når du velger kjøttet i butikken så be om en godt marmorert entrecote – fettet i kjøttet bærer smaken og sørger for at de gode smakene blir lenger i munnen. Gni kjøttet inn med olje og rikelig med salt og pepper. Stek dem i 3 minutter på begge sider på sterk varme og la dem hvile like lenge før du setter kniv og gaffel i dem. Jeg steker nesten alltid entrecote i grillpanne – blir jo så fint mønster!

Server med rå rødløk, asparges, peppersuas, rødvinssaus eller bernaise. Dette er rustikk og røff mat som passer både til høstvær og fine samtaler. Ha en fin dag med folk, mat og drikke! 

5 tanker om “Mat til sultene mannfolk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *