Billig veggis!

Ovnsbakte rødbeter med chevrè, walnøtter og lune linser

Samme hvordan sommer har vært – nå er det høst, og jeg digger det. Ikke bare på grunn av vind, klar luft og fallende løv, men for grønnsakene, lammekjøttet, kantarellene og alle andre råvarer som hører høsten til.

Denne retten bør du få på bordet for 100-lappen. Og tro meg, det smaker som ”en million”. Hovedrollen spilles av røbeten – denne underlige søt-syrlige rotgrønnsaken som farger av på alt den kommer i nærheten av. Vil du ikke ha røde hender så finn frem engangshansker og begynn å skrell! Ferske rødbeter er perfekt for ovnsbaking. Det får frem sødmen på en nydelig måte.

Sammen med den ovnsbakte rødbeten er det hvit geitost, eller chévre som det heter på fint, walnøtter og linser som sammen danner en komplett rett hvor du ikke vil savne kjøtt eller fisk.

Dette trenger du:

 • 12 rødbeter
 • 10 hvitløksfedd med skall
 • 2 hvitløksfedd finhakket
 • 1 finhakket rødløk
 • god olivenolje
 • frisk timian
 • salt & sort pepper
 • 1 ts sukker
 • 4 dl puylinser eller andre grønne linser
 • 1 Haukelie chévre
 • 1 neve ristede walnøtter

Slik gjør du det:

Rødbet: Start med å skrell rødbetene og del dem i båter. Ha rødbetene i et ildfast fat sammmen med 10 hvitløksfedd med skallet på. Ha over en 1 ss grovhakket timian, sukker, raust med maldonsalt, sort pepper og en god klunk god olivenolje. Bland godt med hendene og sett inn i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter, eller til rødbetene er møre.

Linser: Linser er ikke akkurat en gjenganger på mitt kjøkken, men de gangene jeg bruker det tenker jeg at dette må jeg spise mer av. Du får kjøpt liser ferdige til bruk. Bare skyll dem godt i et dørslag før du bruker dem.

Smelt rødløk og to finhakkede hvitløksfedd i en kasserolle med 2 ss god olivenolje. Ha i linsene og lun dem sammen med løken. Hold lunt til servering. Vær litt forsiktig med å røre for mye i linsene – du vil at de skal beholde form og konsistens og ikke bli til en grøt.

Så anretter du linsene på varme tallerkener. Ha over rødbetene, walnøtter og biter av chèvre. Til slutt har du på en liten stråle med god olivenolje og noen skudd timian – SPIS!

 

 

2 tanker om “Billig veggis!

 1. Hei! Ville bare komme tilbake å si at jeg lagde dette her som tilbehør til biff ytrefilet i går kveld. Dette ble en STOR suksess, nydelig godt! Har siklet på denne oppskriften lenge og det ble helt herlig. Hadde nok aldri tenkt på å bake rødbeter i ovnen selv. Det er ikke så bare bilde, men her er hvordan det ble seende ut for meg: http://i.imgur.com/6Xokg2E.jpg

  Takk for oppskriften, den går i kokeboka. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *