Varmende fiskesuppe

En god og enkel fiskesuppe bør alle kunne klare å lage. Det er ikke med stolthet jeg melder om at jeg lagde min første skikkelige fiskesuppe fra bunnen av i en alder av 38 år. Det fine med en slik bekjennelse er at det ikke er for sent å lære seg å lage godsaker. Det du må ha om du skal lage god fiskesuppe er en god fiskekraft. Har du ikke tid eller ro i koppen til å lage din egen fiskekraft kan du gjøre som jeg – kjøpe den ferdig. Jeg brukte fiskekraften fra Jacob`s – og suppa blei god.

Supper generelt er varmende (og det kan man jo trenge med denne sommeren). Denne suppen varmer litt ekstra om du er raus med cayennepepperet slik jeg har har vært i dag. Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

 • 400 gram ønsket fiskefilet – jeg brukte torsk og laks
 • 4 dl fiskekraft
 • 2 dl tørr hvitvin, eplejuice eller vann med sitron
 • 2 store gulrøtter
 • 1 stor pastinakk
 • 1 purreløk
 • 3 sjalottløk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 putt matfløte
 • 1 beger creme fraish
 • ½ sitron
 • 1-2 ts cayennepepper
 • en liten bunt gressløk
 • salt og pepper

Slik gjør du det:

Start med å smelte 3 finhakkede sjalottløk og 2 fedd hvitløk i god olje. Når løken har blitt myk og blank har du i hvitvinen og lar det koke til det er redusert til halvparten. Jeg hadde en klunk av denne stående og den gikk i suppen. Så har du i matfløten og 2-3 ss med creme fraish. Pisk godt så det ikke klumper seg. La det koke opp og smak til suppen nå med saften fra ½ sitron, salt og cayennepepper. Jeg liker at suppen har litt sting så jeg brukte mye cayennepepper (2 ts).

Når suppen har fått et oppkok har du i terninger – ca 1×1 cm – av gulrot og pastinakk. Ha også i finsnittet purreløk nå.  Nå skal suppen koke på svak varme til grønnsakene er møre, men har tyggemotstand – det tar ca 5 minutter.

Ta suppen av varmen og legg opp i terninger av fisken – ca 2×2 cm. La fisken trekke i suppen i 2-3 minutter. Da er det bare å justere suppen inn med salt og sitronsaft før du har i en neve med finsnittet gressløk.

Når du serverer suppen har du en liten stråle med god olivenolje over hver tallerken. Det løfter både smaken og synet. Hjemme hos oss spiste vi suppen med godt brød til.

Håper du lar deg friste og koker noe godt – god uke videre!

10 tanker om “Varmende fiskesuppe

 1. Hei Lars! Dette så fabelaktig ut! Jeg er generelt en stor tihenger av maten du lager og blir alltid glad når du poster noe nytt:) Er det ok å bruke dine oppskrifter om jeg linker til bloggen din? Du er velkommen til å gjøre det samme, selv om min blogg er langt fra din league;) Sommerhilsen fra Astrid (Bollefrua)

 2. Hei Lars,
  Takk for kjempefin blogg; alltid moro å lese det du skriver.
  Suppa ser veldig god ut -bare lurer; har du i fiskekraften helt i begynnelsen sammen med hvitvinen?
  God helg:)

  • Hei Pernille!
   Så fint du liker bloggen – det gjør en regnværsdag litt bedre 🙂
   Ha først i vinen, så reduserer du før du har i fiskekraft og fløte/creme fraish. Kos deg!
   Lars

 3. Hei! Liker bloggen din kjempegodt og denne suppen må bare prøves :)) Lurer på noe så enkelt som hva en «putt» fløte er..Er det hele boksen eller er det bare en liten dæsj(som jeg ville ha sagt 😀 ) ?

 4. Hei! Hvor mange porsjoner er dette til`?

  Kan du skrive sånn ca hvor mange det er til på de andre også?

  Kenneth

  • Oppskriften er til 4 (det står i teksten 🙂 )
   Gennerelt er alle oppskriftene på bloggen til 4!

   Lars 🙂

Det er stengt for kommentarer.