himmelsk boksmat

Jeg har alltid vært en forkjemper for lettvinte løsninger, også på kjøkkenet. Hvorfor skal man ikke kunne pimpe opp halvfabrikatet mat? I en stresset hverdag kan det være stor lykke å løfte Toro`s  suppepose med et hardkokt egg og litt creme fraish.

I dag har jeg tatt for meg det mest FANCY halvfabrikata – nemlig Andeconfit. Dette kan så absolutt lages på egenhånd ved hjelp av andelår, en god dose andefett, salt og god tid. En annen mulighet er å kjøpe ferdig confiterte lår.

Kort fortalt er confit en måte å tilberede et produkt på hvor kjøttet er kokt i sitt eget fett, i dette tilfelle andelår. Andelårene dekkes med salt i 12-24 timer, så skylles og tørkes de, legges i en gryte, dekkes med andefett og settes i ovn på 90 grader 3-8 timer (jo lengre, jo bedre) til kjøttet løsner fra benet og kjøttet er mettet med smak.

Denne prosessen er allerede gjort fra produsenten om du gjør som jeg har valgt i dag, kjøpt andeconfit ferdig i hermetiske bokser. Jeg vet at Meny-butikkene bl.a har dette i sitt sortiment.

Oppskriften er til 4 personer:

Dette trenger du, og slik gjør du det;

And:

Start med å legg boksen med andeconfit i varmt vann i 10-15 minutter – dette for å smelte fettet. Åpne boksen og ta ut andelårene. Tørk av fettet med et kjøkkenhåndkle.

Så legger du andelårene på et stekebrett i en ovn på 190-200 grader i 10-12 minutter. Ta ut andelårene og gi dem en omgang i tør panne med skinnsiden ned for å sikre sprøtt skinn. Sett til side.

 

Potet:

Kutt potet (ca 100 gram per person) i 2-3 med mer tykke skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har en tilgjengelig – selv brukte jeg kniv. Funker fint det også.

Ha 2 dl av andefettet fra confiten i en panne med høye kanter og stek potetene til de er gyldene. Ha dem over på et kjøkkenhåndkle og ha på rikelig med salt.

Garnityr:

Jeg valgte å steke traktkantarell i litt andefett sammen med 1 fedd hvitløk som jeg hadde finhakket. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

I tillegg til kantarellen sauterte jeg to rause never spinat sammen med 1 ss usaltet smør, litt finhaket hvitløk og noen dråper sitron.

Legg det hele opp på varme tallerkener og SPIS. Dette er et eventyr av et måltid – enkelt, fantastisk godt og skikkelig momsete.

Sørg for at du nyter maten, de du har rundt bordet og helgen!

6 tanker om “himmelsk boksmat

 1. Dette så skikkelig deilig ut! Lett også 🙂 Men hva er prisen? Litt kjekt å vite for en skoleassistent!

  Også vil jeg gi deg skryt for bildene dine, jeg synes de blir bedre og bedre for hver gang jeg er her inne 🙂 Mat er vakkert!

  • Hei Sara, det er lett – kjempelett :))
   Prisen i Danmark hvor jeg har hamstret disse boksene er LATTERLIG billig – ca 150 kr boksen. I Norge må du nok gange det med 2-3… :/

   Kult du liker bildene! Jeg er i utgangspunktet MINUSinteressert i foto, men jeg vil jo så gjerne at maten skal bli vakker! (ler) God helg! Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *