Laks- og spinatpai med salat og kjørveldressing

I uken som har gått har jeg klart å stelle i stand 3 bursdager for min eldste museflette. Når man blir 10 år må det jo feires grundig. På onsdag var det et siste oppsamlingsheat med familiemennesker som ikke kunne komme tidligere.

Vi var 10 rundt bordet fra 6-65 år, og hva serverer man da? En hverdag, men det skal være fest. Hektisk og dårlig tid, men det skal smake godt. 10 forskjellige preferanser på hva som er bursdagsmat, men jeg gidder kun å lage en rett. Jeg skal hilse og si at det ikke bare var lett å lande noe alle kunne ha, og som alle hadde godt av. Jeg landet på å lage pai. 1 med ”voksen-fyll” og en simplere med barnefyll.

 

 

Voksen-fyll-paien tenkte jeg at jeg skulle friste deg med i dag. En genial rett å lage til mange. En sunn rett, og viktigst – en skikkelig god rett. Oppskriften er til 5-6 personer.

Dette trenger du, og slik gjør du det:

Ok, jeg jukser – jeg jukser alltid når den enkle løsningen er like god som den vansklige, jeg kjøpte ferdig paideig i butikken. Den jeg valgte var fra TINE, og den kan rulles rett på paiformen.  Vil du lage din egen paideig så sett i gang!

Rull paideigen på formen og prikk den godt med en gaffel. Sett formen så kaldt mens du fikser ”innmaten”

Grovhakk 2 rødløk og finhakk to fedd av hvitløk. Smelt det på middels varme til løken er gjennomsiktig.

Så har du i 3 rause never med vasket og tørket spinat. La spinaten falle sammen. Rør i pannen så spinat og løk blir godt blandet.

Ta paideigen ut av kjøla og fordel spinat og løk på paien.

Så kutter du en laksefilet (ca 200-300 gram) i terninger a 1×1 cm. Fordel flaksebitene oppå spinatblandingen.

Så har du 3 store egg, 2 dl matfløte, saften av ½ sitron, 2 ss Philadelfia hvitløksost, 2 ts Dijon sennep og en neve med revet parmesan i en stor bolle. Bland dette godt og smak til med salt og nykvernet pepper.

Hell så eggestanden over laksen og løkblandingen. Tilslutt river du over biter av fersk Mozzarella. Sett paien så i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter.

Følg med mot slutten – du vil ha en gyllen og ikke brent pai. La paien stå på kjøkkenbenken i 15-20 minutter og server den lun.

Til dette serverte jeg en blandet salat og en kjørvel-dressing. Denne passer perfekt til paien. Dressingen er 1 beger creme fraish, litt sitronsaft, ½  ts sukker, litt sitronsaft og en neve med finsnittet kjørvel.

Håper du prøver deg på denne retten en dag – du vil ikke angre. Folket rundt bordet hjemme hos oss på bursdag nummer 3 tømte huset for pai.

Ha en strålende dag og en fin helg!

7 tanker om “Laks- og spinatpai med salat og kjørveldressing

  1. Beste oppskrift jeg har funnet på nett der både tekst og bilder er så informative. Ser fristende ut og dette skal prøves. Toppers, Lars!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *