Lammekjøttboller & rød pesto

I dag har Mads tatt for seg en vin som selger i ”bøtter & spann” på vinmonopolet – eller rettere sagt på flasker og papp. Det er en ok vin å ta med seg på hytteturen eller når du skal ha mange gjester til bords.

Jeg har valgt å lage et veldig enkel og klassisk ”disney-måltid” ala Lady & Landstrykeren. – Spagetti og kjøttboller. Dette er en rett det er lett å lage til mange eller lage klar hjemme på eget kjøkken før man tar turen på hytta.

Siden vi fremdeles har kjøttdisken bugnende med lammekjøtt har jeg valgt å gi kjøttbollene en twist av nord-afrika og bruker derfor lammekjøttdeig. Tilbehøret / sausen er en fyrig og het rød pesto og linguinni. Oppskriften er til fire personer.

Dette trenger du, og slik gjør du det:

Start med den røde pestoen. Den kan lages i god tid i forveien, og holder seg fint i kjøleskapet noen dager (så lenge du ikke slurver med hygienen når du lager den, og det gjør du jo ikke)

Rist 50 gram pinjekjerner i en tør, varm stekepanne. Pinjekjernene skal ikke brennes, men kun få en gyllen farge. Så har du pinjekjernene i en foodprossesor sammen med 2 hvitløksfedd og en rød chili uten kjerner. Kjør dette til et fint ”mel”.

Så siler du av oljen på de soltørkede tomatene – ta vare på oljen. Ha tomatene i foodprossesoren og spe med oljen til du får en øsnket konsistens. Ha i 50 gram finrevet parmesan og smak til med salt og pepper. Sett til side.

Lammekjøttbollene: Start med å riste krydderiene. Ta 4 ss spisskummen frø, 4 ss korianderfrø. Rist frøene i 2-3 minutter i en tørr og varm stekepanne, og støt frøene til pulver i en morter. Det er viktig å riste frøene, det frigjør smakene. Knus/mal frøene i en morter.

Lammekjøttboller, 800 gram kjøttdeig av lam – jeg blandet 50/50 lammekjøttdeig og karbonadedeig for at ikke lammesmaken skulle være for dominerende siden det var en del barn rundt bordet.

Ha kjøttdeigen i en stor bolle, bland inn 4ss brødrasp, 2-3 hvitløksfedd, saften av en sitron, 1 egg, en raus neve finhakket mynte, halvparten av de ristede krydderiene, salt & pepper. Bland dette godt sammen. Form kjøttbollene i håndbaken med en skje og stek kjøttbollene i solsikkeolje. Hold dem varme.

Så er det bare å koke linguinnien som anvist på pakken. Bland kjøtboller, rød pesto og lammekjøttbollene i en stor kjele. Strø over litt revet parmesan og en liten neve med finsnittet bladpersille. Sett kjelen på bordet og la folket servere seg selv.

Dette er en raus, upretensiøs rett som smaker like godt til hverdag som til fest. Prøv selv, og ha en super helg!

3 tanker om “Lammekjøttboller & rød pesto

  1. Hei Lars

    Digger oppskriftene dine 🙂

    Har du noen tips til en venninnelunsj en lørdag formiddag? Kan gjerne være noe som er enkelt og greit å lage, men gjør ingenting om noe må forberedes dagen i forveien heller.

    Hilsen Mona

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *