Så kom verden til Skien

I grunn ganske rart at dette ikke har skjedd tidligere. Det er akkurat som om det ikke fantes en mulighet for at dette skulle kunne skje i min by, Skien. Jeg snakker ikke om bybane, IKEA eller at Holmenkollen skulle flyttes hit. Jeg snakker om muligheten til å spise SUSHI.

Ikke at det ikke har skjedd i andre småbyer tidligere. Jeg mener, Oslo – en smurf i verden, har jo hatt dette tilbudet i mange år. Nippon Art i Drammensveien lanserte jo denne japanske mat-tradisjonen for oss nordmenn i 1985. Men det er først fra midten av 2000-tallet at Sushi har blitt allemannseie.

Sushikjøkkenet er enkelt forklart et kjøkken hvor man ikke varmebehandler råvarene – maten er altså rå, og er i hovedsak sjømat med sauser, ris og grønnsaker i forskjellige varianter.

Siden den spede starten i 1985 har sushi blitt en stadig større favoritt for mange av oss. Det er litt som det var med «syreluta furumøbler på 80-tallet, designmøbler på 90-tallet og funkishus på 2000-tallet – ALLE SKAL HA DET!

Mange kvier seg for å tilberede sushi eller råfisk hjemme. Det er det liten grunn til. Selv om man i japansk tradisjon utdanner kokkene i 7 år før de er utlærte kokker så er det ingen grunn til at du ikke skal kjøpe fersk fisk å fikse sushi eller sashimi til deg og dine en lørdagskveld.
Det er lett – HER kan du se en enkel sashimioppskrift som jeg stadig dytter i meg når lysten på mat er større enn kokelysten.
Men nå har altså underet skjedd. Fuji Sushi har åpnet i Skien. Å kalle det en restaurant er å dra det langt. Det er mer en «take away» med mulighet for å sitte ned å spise. Men dette er perfekt take away-mat. Da den føles like fresh etter 15 minutter i bilen.
Jeg prøvde meg på diverse versjoner av sushi (diverse råfisk & ris) og Maki med fritert kongereke, avocado. Det er ikke ALEX Sushi, Nippon Art eller Nodee, men det er en mulighet til å spise (rimelig) og mer enn OK sushi i Skien. Se det – verden har kommet til Skien – Halleluja!

6 tanker om “Så kom verden til Skien

  1. Ja, er det ikke herlig! Dette duger mer enn bra nok, så får man heller slå på stortromma når man er i Oslo ellers i året.Bon apétit til oss alle!Hilsen Christina P

  2. Å halleluja ja!! Har hørt rykter, men i frykt for å bli skuffet har jeg ikke tort å engang håpe… Mitt sushi-hjerte gleder seg!!! Først Jacob & Gabriel -og så dette. Skien har jo blitt for rene mat-metropolen å regne! Hurra igjen! 🙂

  3. "sjømat med sauer, ris og grønnsaker i forskjellige varianter."Sauer?! Det var nytt for meg 😛 Jeg har enda tilgode å smake sushi, så dette skal bli spennende… Om nå noen bare åpner en ordentlig indisk resturant, da skal jeg bli glad!

Legg igjen en kommentar til Christina Presthagen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *