Så kom verden til Skien

I grunn ganske rart at dette ikke har skjedd tidligere. Det er akkurat som om det ikke fantes en mulighet for at dette skulle kunne skje i min by, Skien. Jeg snakker ikke om bybane, IKEA eller at Holmenkollen skulle flyttes hit. Jeg snakker om muligheten til å spise SUSHI.

Ikke at det ikke har skjedd i andre småbyer tidligere. Jeg mener, Oslo – en smurf i verden, har jo hatt dette tilbudet i mange år. Nippon Art i Drammensveien lanserte jo denne japanske mat-tradisjonen for oss nordmenn i 1985. Men det er først fra midten av 2000-tallet at Sushi har blitt allemannseie.

Sushikjøkkenet er enkelt forklart et kjøkken hvor man ikke varmebehandler råvarene – maten er altså rå, og er i hovedsak sjømat med sauser, ris og grønnsaker i forskjellige varianter.

Siden den spede starten i 1985 har sushi blitt en stadig større favoritt for mange av oss. Det er litt som det var med «syreluta furumøbler på 80-tallet, designmøbler på 90-tallet og funkishus på 2000-tallet – ALLE SKAL HA DET!

Mange kvier seg for å tilberede sushi eller råfisk hjemme. Det er det liten grunn til. Selv om man i japansk tradisjon utdanner kokkene i 7 år før de er utlærte kokker så er det ingen grunn til at du ikke skal kjøpe fersk fisk å fikse sushi eller sashimi til deg og dine en lørdagskveld.
Det er lett – HER kan du se en enkel sashimioppskrift som jeg stadig dytter i meg når lysten på mat er større enn kokelysten.
Men nå har altså underet skjedd. Fuji Sushi har åpnet i Skien. Å kalle det en restaurant er å dra det langt. Det er mer en «take away» med mulighet for å sitte ned å spise. Men dette er perfekt take away-mat. Da den føles like fresh etter 15 minutter i bilen.
Jeg prøvde meg på diverse versjoner av sushi (diverse råfisk & ris) og Maki med fritert kongereke, avocado. Det er ikke ALEX Sushi, Nippon Art eller Nodee, men det er en mulighet til å spise (rimelig) og mer enn OK sushi i Skien. Se det – verden har kommet til Skien – Halleluja!

6 tanker om “Så kom verden til Skien

  1. Ja, er det ikke herlig! Dette duger mer enn bra nok, så får man heller slå på stortromma når man er i Oslo ellers i året.Bon apétit til oss alle!Hilsen Christina P

  2. Å halleluja ja!! Har hørt rykter, men i frykt for å bli skuffet har jeg ikke tort å engang håpe… Mitt sushi-hjerte gleder seg!!! Først Jacob & Gabriel -og så dette. Skien har jo blitt for rene mat-metropolen å regne! Hurra igjen! 🙂

  3. "sjømat med sauer, ris og grønnsaker i forskjellige varianter."Sauer?! Det var nytt for meg 😛 Jeg har enda tilgode å smake sushi, så dette skal bli spennende… Om nå noen bare åpner en ordentlig indisk resturant, da skal jeg bli glad!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *