Tomatisert reke- og pastasalat

I dag er dagen her. MERSMAK – matfestivalen i Skien starter i morgen! Det er derfor jeg med ambivalens deler denne varmende pastasalaten – den er så pass god at den bør smakes, men drøy det til søndag.- Bruk dagen og morgendagen til å innta byen, de forskjellige bodene og restaurantene, smak på ting du ikke før har smakt eller kos deg med ei svele. Uansett – nyt muligheten til å treffe folk og få mersmak!
Denne retten kan du velge å servere varm eller kald. Begge deler er veldig ok. Det som er viktig er å bruke en pastavariant som er litt fyldig og ”tjukk”. Jeg endte opp med Fusilonni – velg den du foretrekker. Lager du den som en salat så fungerer det godt å lage retten en dag eller to før du skal spise den og bare ha i nypillede reker rett før servering. Jeg valgte å spise dette som en varm kveldsrett med et glass crisp rosévin til. Det var supert. Ønsker du noe annet i glasset så har Mads tatt frem intet mindre enn 8 viner i dag – sjekk ut om noen av dem kunne vært et godt følge. Du bestemmer selv hva du synes funker!
Oppskriften er til 4 personer.
Dette trenger du og slik gjør du det:
Start med å koke opp rikelig med saltet vann og kok pastaen (200gram) som anvist på pakken. 
Ha en klunk olje i vannet. Det gjør at pastaen ikke kleber seg.
Mens pastaen koker mykner du 2 finhakkede sjalottløk og finhakkede  fedd hvitløk i olje. 
Etter et par minutter har du i 100 gram gode sorte oliven (med stein), 1 ss tomatpuré, en kvist rosmarin og finhakket timian. 
Rør rundt og la det svi seg av i pannen sammen med løken. Varmen får frem de gode smakene. 
Så tilsetter du 150 gram med grovhakkede hermetiske tomater og lar det hele stå og småkoke på lav varme i 10-12 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Nå er det tid for å vende pastaen inn i sausen sammen med 200 gram pillede reker. 
Ikke fall for fristelsen å bruk reker på lake – det er virkelig hvert det å pille rekene selv. Og seriøst – de 5 minuttene det tar har alle tid til.
Server retten i store dype tallerkener med et dryss nyrevet parmesan – SPIS!
Håper du ikke er så forspist at du ikke orker å prøve deg på dette søndag etter Mersmak. Havrelefsen kan vente til mandag. GOD HELG!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *