pasta for en…eller fler

Først vil jeg takke deg som roter rundt her inne på «Lars spiser, drikker & synser» for første gang – det er jo så hyggelig at du fant «meg» til slutt. Regner med at gårsdagens reportasje i God Morgen Norge kanskje hjalp deg frem til bloggen min.

Det er tirsdag i dag, og det er «museflette-uke». Alene-ukene kan ikke måles på samme skala som museflette-ukene engang. Ukene med Museflettene i huset er det som gir båten kjøl og livet mening. Det er noe med sure barnerumper, barnesang, småkrangling og små kropper på fanget som gjør at jeg bare elsker disse ukene.
Det har vært en hektisk dag med Sykehusjobb, Museflette 1 har med besøk hjem etter skolen og Museflette 2 har vært til frisøren for å erstatte den ene øredobben som (KRISE!!!!!) forsvant da Farmor skulle hjelpe til med å ta av genseren i går. Ungen er tapper, men lurte veldig på om de måtte «skyte henne» en gang til da hun våknet i morges. Nå er øredobben på plass og middagen fortært.
Museflette 1 hadde ønsket seg pannekaker til sin middagsgjest i dag- og jeg kastet inn håndkledet og sa ja. Selv spiste jeg en utrolig simpel, men veldig god Linguini-rett. Dette er en perfekt rett å kaste sammen når du er alene, eller når du og dine har kleint med tid. Oppskriften her i dag er til meg – 1 sulten mann. Kan du 1-gangen går det lett å finne ut av hvordan du skal få nok til de du har rundt bordet ditt.
Og slik gjorde jeg det:
Start med å koke opp en saltet vann i en raus kjele. Og kok passe mengde linguini som det står på pakken. Jeg liker veldig godt den tørkede pastaen fra «Jacob`s».
Den er veldig god på smak og har perfekt tykkelse. Har du vanlig spagetti eller pasta i en eller annen form så funker det fint, men… (ler)
Så lager du sausen:
Pisk 1 egg, 1 dl fløte, en liten neve revet parmesan sammen i en bolle. 
Ha i noen dråper trøffelolje – det er jo tross alt snart lillelørdag, og ha i en klype maldonsalt og litt nykvernet pepper.
Hell av vannet på pastaen og hell sausen over linguinien. Rør godt rundt slik at sausen blander seg godt sammen med pastaen – la den stå et minutt eller to. 
Ha over noe dråper saft fra en sitron og litt finhakket bladpersille – FERDIG!
Dette er så simpelt, men så utrolig godt. Strengt tatt burde jeg foret ungene med det samme, men alle regler har et unntak – unntaket i dag var storfint besøk fra medelev i 3B!
Jeg har huset fullt av musefletter så jeg drakk vann til dette. Vil du ha et glass vin til så sjekk ut en Dolcetto fra Piemonte. Min «hus-dolcetto» er fra G.D.Vajra. Koster ca 140 kroner og er den beste dolcettoen i basisutvaget på vinmonopolet (om du spør meg)
Har du spørsmål eller kommentarer så fyr løs. Vil du dele blogginnlegget med vennene dine er det finfint! Ha en strålende aften!

7 tanker om “pasta for en…eller fler

  1. Hei Lars! 🙂 Jeg er en av de nye, og må bare si: ordtaket "bedre sent enn aldri" gjelder i aller høyeste grad! 🙂 Bloggen din er en perfekt blanding mellom personlig og informativ, jeg blir nok fast leser her inne!Mvh Anna

  2. Hei Lars;-) Jeg må nok stille meg i rekken blant dine lesere, og vil bare si at du nå er lagt til blant mine favorittblogger;-)Liker bloggen din veldig godt!Jeg har forresten hørt veldig mye på musikken din, og du har en fantastisk flott stemme, så vil bare si, fortsett med sangen også;-) Mvh Hilde

  3. Skiensjenta eller dama om du vil her igjen 😉 Langt kallenavn så kaller meg Skiensfrøkna fra å med i dag.Regner nemlig med å kommentere litt her fremover:)Mat er en fin interesse og jobb ja.Mye godt her altså.Fikk veldig lyst på pasta nå:DSynes det virker som du er en fantastisk pappa for de herlige museflettene!! Barn er morro og fantastisk koselig.Klem fra Skiensfrøkna.

  4. He,he. Sitter her å ler litt for meg selv. I motsetning til deg, som har mistet kiloene etter blogg "skriving", har jeg nok gått opp av blogg "lesing". For makan til møe god mat du lager..

  5. Orppdaget deg helt tilfeldig..lenge før "God morgen Norge" Blitt rett og slett fasinert av din blogg, supre oppskrifter med gourmet "snitt". Mmm:))

  6. @ Hilde – så fint du følger bloggen Hilde 🙂 Jeg synger faktisk veldig mye om dagen. Mest med Oslo Gospel Choir og i begravelser. Kan ikke stoppe å synge – umulig :)@ Skiensfrøkna – amen & takk@ anonym – mitt triks er å springe som en gal i skogen noen ganger i uka – da kan jeg spise ukristelige mengder :)@ Elin – Takk 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *