Entrecôte & waldorfsalat

Selv om mai har vært adskillig kaldere enn april i år kjenner jeg daglig lukten av tennvæske og grill når jeg går gatelangs rundt i Skien. Det er noe med de luktene som maner frem både minner og matlyst. Derfor satser jeg på strålende hage-vær for oss alle i helgen, og foreslår samtidig at du prøver deg på denne varianten av waldorfsalat til kjøttet.
Når det kommer til kjøtt og grill mener jeg personlig at det er ingen ting som kan måle seg med entrecôte. Et stykke av storfe som kan være himmelsk og kan være slintrete og trist.  På grillen er det perfekt på grunn av fettmarmoreringen. 
Når det får den sterke varmen så smelter fettet inn i kjøttet og sørger for mengder god smak. Når du er i butikken så spør gjerne etter et stykke som er godt marmorert. 
Entrecôte er perfekt å helgrille, men siden vi bare var to rundt bordet valgte jeg å skjøre to tykke skiver på 3 cm. Som tilbehør til kjøttet har jeg laget en waldorfsalat og en enkel salat med ruccola og roquefort. Oppskriften er til 4 personer.
Dette trenger du og slik gjør du det;
Waldorfsalat:
Dette er en utrolig enkel salat som passer til forskjellig. Den er fet, frisk, syrlig og har mye tyggemotstand.
Vask og tørk en stor bunt stangselleri. 
Kutt den så i passende biter på ca 1 cm. Så vasker du tre syrlig grønne epler – jeg brukte Granny Smith. 
Ikke skrell dem, men kutt dem i terninger på størrelse med stangsellerien. Finhakk en rød chili og 2-3 fedd med hvitløk.
Ha alt i en stor bolle. OG NÅ KOMMER TRIKSET:
Du skal slippe å lage majonesen fra bunnen av. Kjøp en boks med Hellmann´s Mayonnaise og ha 2/3 av boksen opp i grønnsakene. Bland godt. Så har du i 3-4 ss med rødvinseddik og smaker til med litt maldonsalt. Sett salaten kaldt til du skal servere.
Entrecôte:
Når du velger deg entrecôte så ikke gå for den butikkmarinerte varianten. Det tilfører ikke noe særlig godt til et stykke kjøtt som smaker så godt i seg selv. I det hele tatt så kan det være en utfordring å få marinader til å smake noe annet enn svidd på grillen.
Når jeg har slikt kjøtt holder jeg meg til litt olivenolje, sort pepper og Maldonsalt – det holder.
Jeg hadde stykker av 250 gram per person – det var jo en guttemiddag.
Grill kjøttet 2-3 minutter på hver siden, på direkte varme. Flytt så kjøttet over på den ”kalde” delen av grillen, legg på lokk og la  kjøttet ”hvile” seg der i 4-5 minutter. Da får du en entrecôte med fin grillskorpe og en saftig og rød kjerne.
Så er det å legge  opp Waldorfsalat, ruccola med roquefort og kjøttet skåret i store skiver. SPIS!
Til dette drakk vi en Chateauneuf-du-pape fra 2003 som passet utrolig godt. 
Ha en fin helg, og grill i vei!

2 tanker om “Entrecôte & waldorfsalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *