God Morgen-laks

En deilig lørdag. Museflettene og jeg har kost oss med lang frokost, barne-tv, Spotify og by-runde. Jeg kom meg til og med inn i et prøverom (virkelig noe jeg ikke liker). Jeg er nå den stolte eier av 2 nye Levis-jeans. Rart hvordan Levis & Converse kan gjøre livet rikere (ler). I aften er det film-kveld med pølser og godteri for Museflettene ig meg selv – sweet living!
På torsdag hendte det noe gøy. Hør her;

Typisk at den dagen jeg hadde mest å gjøre skulle jeg ende opp med å få besøk av God Morgen Norge fra TV2. Litt stress, men en morsom mulighet til å vise frem bloggen og mitt «single jeg» til NORGE.

Et TV-team troppet opp på Sykehuset ved arbeidsdagens slutt og fulgte meg igjennom henting av Museflettene, mat-innkjøp og matlaging hjemme på kjøkkenet mitt. Reportasjen skal sendes den 30.mai på God Morgen Norge, TV2. Da skal jeg være gjest i studio sammen med duper-proff-matblogger Trine (Trines Mektige Matblogg). Det blir stor stas med både TV og å møte en fin blogg-kollega!
Dette er hva jeg lagde og serverte TV2`s utsendte:

Dette brukte jeg, og slik gjorde jeg det;

Start med å hente frem alle ingrediensene. For i dag skal vi Wok`e og da er det viktig å ha gjort alt klart før varmebehandlingen starter. Siden jeg skulle få besøk av et TV-Team tenkte jeg at jeg måtte fremstå som en god og sunn mat-mann. Så sa jeg kom i butikken var det rett bort til fiskedisken og hente en back-loin av Salma-Laks og et utvalg av grønsaker og urter. Det er torsdag. og Museflettene skal på aktiviteter selv om jeg er busy – derfor valgte jeg noe som ville gå fort å fikse. Sunt og kjapt altså!

Når alle ingrediensene er rene og på benken starter du å kutte. Kutt en avocado i biter.

Kutt en rød paprika i passe biter. Skrell og kutt asparges.
Så finhakker du 3 hvitløksfedd og en rød chili.
Snitt en bunt vårløk og to never sukkererter.
Når det ser slik ut på benken finner du frem en ren kniv og en ny fjøl.
Jeg valgte back-loin av salma-laks, men her kunne de like gjerne vært torsk, kylling eller reker som ble tryllet frem.
Del fisken i passe biter. Jeg liker at fisken varmebehandles for seg selv – da har man mer kontroll på resultatet. Jeg serverte 2 stk biter på ca 80 gram til hver person.
Nå er du klar til å wok´e og steke fisk. Det tar ca like lang tid.
Ha en skikkelig varm wok eller panne med høye kanter og en olje som tåler heten. Ha først i hvitløken. gi den noen sekunder før du har i vårløk, paprika, chili og sukkererter. Wok i vei et par minutter. 
Så jukset jeg – og hadde i ferdig Teriyaki-saus (2 poser). 
Jeg har jo et liv, og derfor heller ikke tid til å lage alt fra bunnen av i en stresset hverdag. Rør rundt og ha til slutt i avocadoen, en raus neve med frisk koriander og saften av en halv lime. Rør rundt og legg det opp på varme tallerkener.
Parallelt med wokingen steker du fisken i smør og olje. Har du litt timian i huset så ha det i panna.

Ha på salt og hvitpepper på fiskestykne og legg fisken i panna med den «flate» siden ned. Stek fisken i 2-3 minutter til den har en fin stekeskorpe.

Snu fisken og skru av pannen. Nå ettersteker fisken seg klar.

Legg 2 fiskestykker på hver grønnsakstallerken.

Topp det hele med litt frisk koriander og en yoghurtdressing:
3 dl naturell yoghurt
3 ss akasia-honning
litt limesaft
salt og hvitpepper
Så var det dommen fra TV-folka.

De mente at det smakte godt, høflige som de var. Selv var jeg godt fornøyd med den kjappe og sunne middagen. Prøv den selv om du vil. Vil du se levende bilder av opptrinnet ser du det på GOD MORGEN NORGE, TV2, mandag 30.mai.

Men nå er det filmtid for meg og Museflettene her på Falkum. Ha en finfin lørdag.

11 tanker om “God Morgen-laks

  1. Dette blir gøy, Lars! Jeg skal lage mat i studio, og klarer ikke helt å bestemme meg for hva, men nå er laks i alle fall utelukket! Trine 😉

  2. Hei. Dette så jammen godt ut. Skal prøve å se frokost tv på mandag om jeg får det til.Jeg følger med på både din og Trine sin blogg, så det skal bli morsomt å se dere "live". Jeg må bare spør. Er de to personene vi ser folk fra tv 2 teamet eller har du fått hår??…Jane

  3. For en "kul" blogg!Så delikate og innbydende retter du disker opp med, og supert at du deler både flotte bilder og oppskrifter. Jeg må bare følge deg videre jeg, og gleder meg til å lese og titte mer. Bente

  4. Prøvde ut denne i dag. Veldig enkelt, og veldig godt. Føltes litt luksus på en mandag med salma-laks. Jeg er veldig glad i wasabi, så jeg lagde en dressing av creme fraiche, bittelitt soyasaus og 2 tsk med wasabi rørt sammen. Veldig godt til, litt sushifølelsen, men alikevel ikke. Kan anbefales til rød fisk!

  5. Takk for nok en fristende og inspirerende oppskrift! Jeg laget denne retten i går, og det smakte utmerket, i likhet med alle de andre rettene dine jeg har laget! Keep up the good work:-)Siv

  6. Bloggen din ser kjempebra ut , har ikke lest alt , første gang jeg er innom denne i dag 🙂 kommer sikkert innom mer :)Linda

  7. For en fasineranes, morsom og kreativ mat-blogg, første gagen æ e innom her, men definitivt ikke siste :)Så dæ tilfeldigvis på TV2 idag, og e æ jo kjempe gald for, så mange inspirerende retta du har å komme med. Følger spent med på fortsettelsan, hehe.Julia 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *