HURRA & Sashimi

For en herlig dag. For en herlig museflette. For en herlig fisk. For et herlig liv.

I dag har vi feiret bursdag nummer fire dette året, for Museflette 2 som ble seks. 12 unger fra barnehagen og gata har fyllt huset med dans, latter, sang, gaver og glede. Jeg innrømer det med det samme – banebursdager er skrekk & gru. Løsningen hjemme hos meg er at eks-fruen og jeg kjører nazi-regime på formen, men inneholdet er på ungenes premisser. Det fungerer finfint, og alle er glade!
I dag hadde vi også Kona til kommunalsjefen med oss som voksen person, siden Kubben bare er tre år. En ekstra voksen skal man ikke kimse av i møte med Museflettene og banden deres.
Kubben hadde med en rose til bursdagsbarnet, som også er kjæresten hans – sweet love!
Menyen i bursdagen var delt i tre;
1) Pølser for både kristne og muslimer
Verden har kommet til Skien, så her er det pølser for opp til flere religiøse tradisjoner
2) Gele med nakne puppedamer, muffins og marsipankake.
3) Sashimi av salmalaks til oss voksne. Jeg innrømmer at både eks-fruen og jeg var rimlig klare for en god riesling, men gav hverandre det «voksne blikket» og helte i Cola Zero i glassene. Det er noe med alkohol og barnebursdag…
Jeg tror ikke jeg skal kjede deg med oppskriften på ferdig-gele, kjøpt bløtekake og pakke-muffins, men sashimi`n kan jeg jo kort fortelle hvordan du kan få kjapt på bordet hjeme hos deg selv.
Et stykke salmalaks – ca 100-120 gram per persjon. Ren skjæreflate, ren skarp kniv og kutt i 3-4 mm tykke skiver av fisken. Legg den opp på en (ja, du vet det nå) en ren tallerken. Grunnen til at jeg stresser «REN» er fordi du vil ikke spise fisk på en annen måte enn den rene måten. 
Strø over sesamfru, som du gjerne har ristet i 1-2 minutter i en tørr panne. 
Legg til slutt opp syltet ingefær og wasabi – japansk pepperrot. Server med soyasaus. 
Det tar ca 4-5 minutter å lage denne retten. Det smaker rent og himmelsk, og det smaker garantert bedre enn Gildes wienerpølser.
Ingen grunn til at vi voksne ikke skal kose oss når vi feirer verdens fineste museflette – hun fortjener glade foreldre.
Nå har museflettebanden reist. Jeg har fått mine egne glade musefletter i seng. Etter en uke med «alenetid» har nå huset kommet i vater igjen. Sender en takk til eks-fruen for godt sammarbeid og for felles glede over de fine museflettene våre!
Ha en fin dag videre!

9 tanker om “HURRA & Sashimi

  1. Familielykke er deilig å lese på en mandag. 🙂 Misunnelig på deilig, rå fisk og lover meg seg at snart…. 😀

  2. Genialt å tenke voksent også, jeg blir heeeelt svimmel i barnebursdag – 100% autopilot ;)Har du testa ut Wasabi og sesamkrydderet til Santa maria? Strø generøst lag over sashimien, hell på soya og ha ingefær til….mmmmmmm!!!!

  3. Herlig. Om 3 måneder er det min tur til å servere en kake med "Iben 6 år" på. Nydelig musefletter, gratulerer 🙂

  4. @Terje – jeg er i seng med djevelen!@Siven – det går fortere enn du tror, haha@Therese – Voksne må jo ha mat skal man tåle trøkket i b.b! Har sjekka det ut – det er godt!@Linda – Hurra for Iben´er!!! Takk 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *