Matpakken…

Jeg er ingen superdad. Jeg sier det igjen, JEG ER INGEN SUPERDAD!
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push([‘_setAccount’, ‘UA-16731567-1’]);
_gaq.push([‘_trackPageview’]);

(function() {
var ga = document.createElement(‘script’); ga.type = ‘text/javascript’; ga.async = true;
ga.src = (‘https:’ == document.location.protocol ? ‘https://ssl’ : ‘http://www’) + ‘.google-analytics.com/ga.js’;
var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();

Ikke fordet, jeg har vasket 2 maskiner med skittent barnetøy, kjøpt ny shampoo som ikke skal svi i museflette-øyne, vært på svømmetrening for småjenter, hatt besøk av museflettevenninner, hjulpet med lekser, laget kveldsmat, pusset to sett med melketenner, bedt aftenbønn & sunget nattasanger etter jobb. Ok da, start applausen – jeg er en superdad (i all ydmykhet så klart…)
Dette er slik det er å ha unger. Hundrevis av småsaker som skal fikses og ordnes. Det er slike saker som holder dagene sammen. Som gjør at jeg må sette klokka til å ringe før jeg har lyst til at den skal ringe. Det er slike gjøremål som legger til rette for at man plutselig får et kyss på kinnet av en tyvått og snørrete museflette som har bestemt seg for at smeltevannet i gata er et ypperlig sted å fortsette ettermiddagens svømmetrening. Det er det slike saker som er slitsomt og som plutselig sørger for lykkefølelse. Det er slike saker som gjør at man føler at man lever. Jeg liker slikt…
Som du kanskje har lest tidligere her på «Lars spiser, drikker & synser» kan det være en utfordring for en far (eller mor for den saks skyld) til å få museflettene til å spise sunt, næringsrikt og variert. Regelen hjemme hos meg og Museflettene er at de stort sett har lyst på noe annet enn det jeg lager. Matpakkene mine derimot har de aldri klaget på – ihvertfall ikke til meg. Jeg innser at det kan ha å gjøre med at den fortæres når far er ute av synet, men jeg liker å tro at det er fordi den er god. Og mine matpakker er som regel enkle. To skiver brød med ost, prim eller pølse + en agurkbit.
I dag fikk jeg en e-post fra «Foreldre & Barn» – spørsmålet var om jeg kunne dele noen av mine matpakketips. Hmmm, tenkte jeg. Har jeg noen matpakketips å gi, som er verdt å få?! Svaret jeg gav meg selv var et rungende «NEI»! Lamslått av denne sannhet (som virkelig truet min selvutnevnte hedersbetegnelse som superdad) dro jeg i butikken og handlet på måfå. Jeg hadde bestemt meg for å strekke meg matpakkepolitisk – ihvertfall forsøke for en dag. Målet mitt var nå å få på plass en matpakke som skulle være sunn, variert og næringsrik. Dette brukte jeg, og slik gjorde jeg det;

Først informerte jeg Museflettene om at i morgen vil matpakkene se annerledes ut en til vanlig. Jeg tegnet og forklarte og min plan ble bifalt med hurrarop. Planen var enkel, men genial syntes vi tre her i huset.

Matpakken skulle inneholde «brødstaver» – brød med smør skåret i staver. Det gikk fint.

Neste ingrediens skulle være grønnsaker, som Museflettene liker. Etter et kort familieråd endte vi opp med følgende:
AKURKPINNER
SUKKERERTER
og CHERRYTOMATER
Så var det godsakene, og vinnerne etter hardt press fra far (fordi det var det jeg hadde i kjøleskapet) ble;
OSTE-SVERD
KJØTTBALLER – også kalt lammekjøttboler i sivilisasjonen
Til sammen ble dette matpakken som skal fortæres av museflettene om noen timer. Det tok 5 minutter å lage herligheten. Det er sunt, variert og næringsrikt. Og det beste av alt – Museflettene gleder seg som bare barn kan, til morgendagens matpakke!
En fornøyd pappa gleder seg i spenning til morgendagens evaluering.

5 tanker om “Matpakken…

  1. Så fin matpakke da! Kan tenke meg at museflettene er storfornøyde! Junior her i huset har også fått ekstra fin matpakke, for jeg har også fått epost fra F&B… Trine 😉

  2. Det enkle er ofte det beste, og dette ER jo ikke avansert. For min egen del er ikke kreativiteten skrudd på før etter kl.08, og da blir det jo brødskiver med brunost som er svett før 11-maten, eller leverpostei som brunes i kantene….Denne matpakka er jo klart mer innbydende og morsommere å spise, den gir en mer å snakke om rundt matbordet og er antagelig tom når den pakkes ut i ettermiddag! Takk for forslaget!

  3. Kjempeflott matpakke som minst kvalifiserer til superdad:) ikke bare det, men også mye mer inspirerende enn hva man finner i de fleste kantiner så voksenpoeng tildeles også!

  4. Takker for trivelige kommentarer! Matpakkene gjorde STOR suksess. Det eneste`negative`med en slik matpakke er at nå krever Museflettene denne standarden videre. Det positive er at det ikke tar noe særlig lenger tid, det er sunt og museflettene er ekstra fornøyde med pappa`n 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *