spagetti & laks

Det er mandag og Museflettene er levert til mammaen. Alltid litt trist det der, men det fine er at de har det supert og at f.d.fruen slipper å savne. Har du fulgt bloggen min en stund så vet du at jeg har hatt en Knausgård-aktig «Min (egen) Kamp». På høsten i 2010 kom jeg i skade for å se meg selv i speilet og måtte konstatere at det var blitt noen kilo siden jeg hadde vært på match-vekt. Badevekten var brutalt ærlig og melde om «elendig vær» – 92 kg! Jeg startet «min kamp», hvor målet skulle være 82 kg – altså 10 kg ned.

Takket være veldig hektisk desember, og noen uten om det vanlige vintermåneder fikk jeg en voldsom drahjelp mot målet. I løpet av januar endte vekten på 74 kg. Alltid gøy å nå sine mål, men 18 kg minus var litt mer enn jeg hadde bestemt meg for. 
Nå som det «nye» livet begynner å flaske seg starter jeg en ny kamp. Om det kan kalles en kamp er vel å dra det langt – målet er nemlig å få fetet opp kroppen til 82 kg. Det er lett å klare det om man bare spiser Ben&Jerry`s, men jeg har som mål at det ikke bare skal være fett som skal feste seg. Så nå starter «slitet»
Middag for 1 er ikke veldig gøy, men da jeg surret rundt i butikken i dag kjente jeg at jeg var fysen på noe godt. Og noe godt ble det. Spagetti med røkelaks i fløtesaus.
Dette trenger du, og slik gjør du det. Denne oppskriften er til 1 raus porsjon – er dere flere så finn frem kalkulatoren.
Start med å sette over godt saltet vann til spagettien. Samtidig fin hakker du 2 vårløk, 1/2 rød chili og 2 hvitløksfedd. 
Ha det i en varm panne med god olivenolje og surr det mykt. 
Ha på 1/2 dl tørr hvitvin og kok inn. Har du ikke vin så går det fint – da er det bare viktig at du justerer det inn på slutten med mer sitronsaft.
Når løken er myk heller du på 2 dl matfløte, lar det koke opp og holder det varmt til spagettien er ferdig kokt. Rett før servering har du i biter av røkelaks (ca 120 gram) og noen revne blader basilikum. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 
Hell vannet av spagettien og ha spagettien over pastasausen. 
Bland godt og legg det opp i varme tallerkener. Dryss over noen biter røkelaks og litt basilikum – SPIS!
Dette er en fet rett og mektig rett, men den smakte enkeltmannsforetaket ypperlig. Selv om det er mandag tok jeg meg et (lite) glass Saint-Bris 2009 – det renset fint opp i munnen etter at den fete laksen hadde svømt rundt i fløte.
Skulle du ha kommentarer eller meninger så skriv en kommentar – det er alltid hyggelig! Ha en super mandagskveld!

6 tanker om “spagetti & laks

  1. Og så jeg da som ikke klarer å la være å kommentere. 🙂 La meg starte med å gratulere med enporsjonsmiddag! 😀 Flink! Jeg tror nok dette hadde blitt i overkant for meg med både røkelaks og fløte, men for en mann som skal legge på seg så må det jo være glimrende! :DJeg har nok motsatt problem så jeg tror jeg skal holde meg unna denne…. 😉

  2. Siven – jeg elsker at du kommenterer!!! Jeg brukte matfløte om ikke annet, hahaSofie – Du kan bruke ekstra lett creme fraishe 😉 Kos deg

  3. Det er godt det.. ser ikke ut til at jeg har tenkt å slutte med det første. I alle fall ikke så lenge du skriver ting som er verdt å lese! Er en masekråke så er en masekråke. ;)Skal du legge på deg så kan jeg forresten anbefale å trykke på med nøtter. Sukk! Den som bare kunne spise så mye macadamia som en har lyst på. 😀

  4. Det så utrulig yummie ut! :-)Fortsett gjerne med å legge ut "feite seg opp-oppskrifter", har samme prosjekt på gang sjøl..Ha en finfin dag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *