TexMex-Hybrid

Bra naboer har jeg alltid hatt her på Falkum, og nå har jeg jommen meg fått en bra nabo til. Vedkommende kjenner jeg rimelig godt fra før, vi har tross alt bodd sammen de siste 15 år. Museflettenes mamma bor nå i nabogata. Vi har jentene annenhver uke boende hos oss, men heldigvis ser vi dem oftere begge to. Et av møtepunktene er fellesmiddager, enten hos meg eller hos f.d.fruen.
En bonus med denne ordningen er at jeg får lov til å spise fra noen andres gryter enn mine egne en gang i blandt. F.d.fruen er slett ikke ubrukelig på et kjøkken, men hun er litt «rusten» etter at jeg har bedt henne sette seg hver gang hun har nærmet seg komfyren de siste 15 årene. Maten jeg fikk denne mandagen var en klasiker fra fruens hånd, og det smakte supert. Enkel, rimelig og bra mat som alle 4 rundt bordet koste seg med.
Retten er en TexMex-Hybrid. Og det f.d.fruen gjorde var følgende;
1 pakke kjøttdeig. f.d.fruen er fremdeles bevisst på hva hun putter i seg, så i dag var det mager svinekjøttdeig.
Fruen stekte kjøttdeigen, sammen med en hakket løk, hvitløk, avokado og paprika og tilsatte en pakke med fajitas-krydderblanding.
Tortillasene ble varmet, grønsaker og salat vasket og skylt. Alt ble satt på bordet med sammen med creme fraish og hot salsa. Så var det bare å «bygge» sin egen middag. Dette er sunn og god hverdagsmat som gir det litt energi-støtet som trengs for at man kommer seg ut i stedet for lander i sofaen etter middagen.
Museflettene fikk sin egen variant. Tortillasene ble fylt med ost og skinke, og stekt i panna. De kaller det for «sunne pannekaker», og sammen med agurk og tomater er dette en super og kjapp middag for små kropper – poeng til f.d.fruen!
Jeg takker f.d.fruen for god, næringsrik mat og hyggelig selskap. Og siden vi postet separasjonspapirene denne dagen så vanket det roser til vertinnen…

3 tanker om “TexMex-Hybrid

  1. Hei Lars. Du skriver fine og litt underfundige innlegg som jeg fryder meg over å lese. Samtidig ble jeg litt…hva skal jeg si?…lei meg da jeg hørte at Fruen og du hadde skilt lag. Sånn er det når man klarer å balansere perfekt og skrive personlig uten å bli privat på en blogg som egentlig handler om mat. Gleder meg til å følge med her. Dessuten er jeg sikker å at du klarer å fortsette å inspirere selv om du for det meste koker til deg selv og museflettene. Ina

  2. Det er så sårt å lese, samtidig som du skriver at deg og og din tidligere elskede samarbeider på en beundrende måte! Håper du er stolt!:) Savner en oppskrift om ett saftig kjøttstykke som er i fokus….Hilsen Monroe!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *